Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pasajul Basarab se deschide duminica

Pasajul Basarab se deschide duminica

Duminica, la ora 6.00, Pasajul Basarab va fi traversat de primul automobil, a anuntat Sorin Oprescu, conform NewsIn.

Edilul a mai spus ca procesul verbal de receptie a lucrarii a fost semnat de "toti cei indreptatiti", in urma ultimelor teste de rezistenta a podului. Din comisia de receptie a pasajului au facut parte reprezentanti ai municipalitatii si un grup de profesori universitari si specialisti de la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti.

Sambata, incepand cu ora 10.00, bucurestenii vor avea ocazia sa vada pasajul circuland chiar pe acesta, ca pietoni. Oprescu a spus ca ii va lasa pe bucuresteni sa faca asta, timp de o zi, pentru ca "una e sa vada pasajul de la departare si alta e sa mearga pe el". Pasajul va fi astfel inclus in traseul paradei elevilor cu ocazia sfarsitului de an scolar.


Inaugurarea pasajului fusese anuntata initial pentru martie, insa a fost amanata, pentru a se realiza noi teste de rezistenta a constructiei. Primarul general a explicat ca una dintre cerintele proiectantului este aceea de a se realiza incercari si cu tramvaie, nu doar cu masini.


Construit pentru a fluidiza traficul, pasajul suprateran Basarabface legatura intre bulevardul Nicolae Titulescu, in apropierea Garii de Nord, si bulevardul Vasile Milea, existand si bretele de legatura cu Soseaua Grozavesti.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1774 ori