Oprescu nu va semna bugetul Capitalei

Duminica, 25 Martie 2012, ora 09:34
1744 citiri
Oprescu nu va semna bugetul Capitalei

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, spune ca nu isi asuma bugetul Municipiului Bucuresti pe 2012, aprobat vineri in lipsa lui, si ca, desi nu are posibilitate juridica sa il atace, nu va semna forma finala a acestuia.

"Este un buget aberant. Nu imi iau responsabilitatea, in calitate de ordonator principal de credite, sa semnez aberatii", a declarat edilul, despre bugetul aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Oprescu si-a argumentat afirmatiile explicand ca, prin amendamentele aduse vineri proiectului de buget, au fost marite sumele date RATB si RADET, desi cele doua regii aveau acoperite, in opinia lui, subventiile necesare.

Bugetul Municipiului Bucuresti pe anul in curs, care prevede venituri de 4,6 miliarde lei si cheltuieli de 4,9 miliarde lei, a fost aprobat dupa o sedinta CGMB de noua ore si in lipsa reprezentantilor USL si a primarului general Sorin Oprescu.

Bugetul pe 2012 este aproape egal cu cel de anul trecut, cand a avut venituri de 4,5 miliarde lei si cheltuieli de 5,1 miliarde.

Consilierii USL si edilul-sef al Capitalei au parasit sala de sedinte dupa prezentarea amendamentelor la proiect aduse de PDL. Amendamentele, care au fost aprobate ulterior, ca si intreg bugetul, de grupul ce detine majoritatea in CGMB (PDL-PNG-PRM), au vizat acordarea de bani in plus pentru anumite investitii si institutii subordonate municipalitatii, in detrimentul altora.

Astfel, de bani in plus vor beneficia, printre altele, Penetratia Splaiul Independentei-Ciurel-A1 (16 milioane de lei), Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (21 de milioane), Regia Autonoma de Transport Bucuresti (15 milioane lei), Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului (12 milioane), Administratia Spitalelor si Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor.

Cei mai multi bani, peste 50 de milioane de lei au fost taiati, conform acelorasi amendamente, de la Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti. Au mai pierdut bani, printre altele, proiectul Acoperisuri verzi, iluminatul public si Politia Locala.

#bugetul capitalei, #buget capital Sorin Oprescu , #Primaria