Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Edilii Capitalei, obligati sa organizeze noi licitatii pentru salubrizare

Edilii Capitalei, obligati sa organizeze noi licitatii pentru salubrizare


Curtea de Apel Bucuresti a hotarat, la solicitarea Consiliului Concurentei, incetarea contractelor de salubrizare aflate in derulare in Capitala, obligand totodata edilii sa organizeze noi licitatii pentru acest serviciu public.
Hotararea instantei, care vizeaza contractele incheiate de Primaria Capitalei si de primariile sectoarelor 1, 2, 3, 4 si 6, a fost data "in vederea asigurarii liberei concurente si egalitatii de tratament intre operatorii interesati sa intre pe aceasta piata", spun cei de la Consiliul Concurentei.

"Suntem incurajati de decizia Curtii de Apel care, in calitate de prima instanta, a admis actiunea Consiliului Concurentei in vederea restabilirii si mentinerii unui mediu concurential pe piata serviciilor de salubrizare din capitala.

In continuare, suntem deschisi sa colaboram cu partile implicate pentru a rezolva cu celeritate disfunctionalitatile existente pe aceasta piata", spune presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

Consiliul Concurentei a actionat in instanta autoritatile publice din municipiul Bucuresti pentru ca nu au pus in practica masurile dispuse la sfarsitul anului 2009, pentru restabilirea unui mediu concurential pe piata serviciului public de salubrizare din Bucuresti.

Cei de la Consiliul Concurentei au constatat, in urma unei investigatii derulate in perioada februarie 2008 - decembrie 2009, ca autoritatile publice din Bucuresti au incalcat Legea concurentei prelungind durata contractelor de salubrizare prin acte aditionale, fara a organiza licitatii pentru selectarea operatorului.

Ca urmare, Consiliul Concurentei a solicitat primariilor organizarea de licitatii pentru selectarea operatorilor si stabilirea duratei contractului de delegare a serviciului public de salubrizare, astfel incat sa nu se limiteze concurenta mai mult decat este necesar pentru amortizarea investitiei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1135 ori