Bugetul Capitalei va fi mai mare in 2014. Ce investitii si-a propus primaria

Miercuri, 26 Februarie 2014, ora 15:18
2469 citiri
Bugetul Capitalei va fi mai mare in 2014. Ce investitii si-a propus primaria

Capitala are un buget pentru 2014 mai mare comparativ cu cel de anul trecut, respectiv 5,2 miliarde de lei. Din acesta, circa 4,5 miliarde de lei reprezinta bugetul local, se arata intr-un proiect de hotarare care va fi supus la vot in sedinta de joi a CGMB.

Conform proiectului de hotarare privind aprobarea bugetului Capitalei pe 2013, la bugetul general sunt prevazute venituri de 5,26 miliarde de lei si cheltuieli de 5,36 miliarde de lei, a anuntat Mediafax.

Bugetul local are prevazuti, atat la capitolul venituri, cat si la cel de cheltuieli, 4,51 miliarde de lei.

La bugetul institutiilor publice finantate integral sau partial din venituri proprii sunt mentionate venituri de 1,4 miliarde de lei si cheltuieli de 1,45 miliarde de lei. In document este mentionat un excedent de 43,9 milioane de lei.

Alte aproximativ 58 de milioane de lei sunt trecute, conform proiectului, la bugetul creditelor externe.

In proiectul de hotarare este mentionat si un fond de rezerva bugetara de 30 de milioane de lei.

Care sunt sumele pentru obiectivele de investitii

Obiectivele de investitii cu finantare integrala sau partiala de la buget pe 2014 au prevazuti 740 de milioane de lei pentru obiective deja incepute si 143 de milioane de lei pentru cele noi.

Astfel, pentru modernizarea si reabilitarea sediului vechi al municipalitatii sunt alocati 30 de milioane de lei.

Pentru investitii in unitatile de invatamant, respectiv pentru programul de reabilitare cofinantat de BEI, sunt prevazuti 120 de milioane de lei.

La capitolul Sanatate sunt alocati 5,26 milioane de lei pentru modernizarea si echiparea ambulatoriului integrat al Spitalului de Copii "Victor Gomoiu" si 6,34 milioane de lei pentru reabilitarea, modernizarea si echiparea Spitalului de Ortopedie Foisor.

Dintre obiectivele deja finalizate, dar care vor mai primi bani pentru alte lucrari, Arena Nationala are prevazuti 7,7 milioane de lei. Sala multifunctionala din incinta complexului sportiv "Lia Manoliu" are alocati 40 de milioane de lei, Academia de Tenis - 5,85 milioane lei, iar pentru refacerea si modernizarea Patinoarului Flamaropol sunt alocati sase milioane de lei.

Pentru consolidarea si modernizarea Teatrului Evreiesc de Stat sunt alocati, in bugetul pentru acest an, cinci milioane de lei, in timp ce executia lucrarilor de consolidare a unor cladire are prevazuti 8,3 milioane de lei.

Investitii la statia de epurare Glina

Tot pentru 2014, in bugetul este prevazuta suma de aproximativ 340 milioane de lei pentru investitii la statia de epurare Glina.

Pentru proiectul privind inventarierea spatiilor verzi si actualizarea registrului acestora sunt alocati 18 milioane de lei.

La capitolul Transporturi sunt prevazuti 78 de milioane de lei pentru Pasajul Basarab si sume pentru alte obiective de infrastructura, printre care Strapungerea Bd. Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu (40 de milioane), Strapungerea Buzesti - Berzei - Uranus (35 de milioane), Penetratia Splaiul Independentei - Ciurel - Autostrada A1 (45 de milioane), Reabilitare sistem rutier si linie de tramvai Bulevardul Liviu Rebreanu (56 de milioane), Imbunatatire conditiie de circulatie Pasaj Muncii (45,3 milioane lei), Pasaj Suprateran Mihai Bravu - Splaiul Unirii (50 de milioane), Pasaj subteran Piata Presei Libere (15 milioane) si Supralargire Fabrica de Glucoza (40 de milioane).

Regia de transport public si cea de distributie a energiei termice - RATB si RADET - au prevazute in buget, ca subventii, sumele de 546 milioane de lei si, respectiv 552 milioane de lei.

Administratia pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) are prevazute venituri de 33,6 milioane de lei.

Pentru Administratia Strazilor sunt alocati aproape 500 de milioane de lei, iar pentru Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale, 222 de milioane de lei.

Administratia Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) are alocati putin peste 115 milioane de lei, in timp ce pentru Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane este prevazuta suma de aproape 76 milioane de lei.

Politia Locala a Capitalei are un buget de 44 milioane de lei, iar Clubul Sportiv Municipal Bucuresti, de peste 35 milioane de lei.

Anul trecut, bugetul general al Capitalei a fost de 4,52 miliarde de lei, din care 3,8 miliarde de lei pentru bugetul local. In toamna, bugetul a fost rectificat negativ.

#buget Bucuresti, #primarie bucuresti, #proiect buget, #consiliu local , #Primaria