Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romgaz ar putea fi urmatoarea companie privatizata

Romgaz ar putea fi urmatoarea companie privatizata


Ministrul Economiei, Lucian Bode, a declarat vineri ca urmatoarea companie care ar putea fi privatizata este Romgaz, apoi Transgaz si Hidroelectrica, insa ordinea depinde de recomandarile intermediarilor.

Ministrul a spus ca se va avea in vedere si rediscutarea cu FMI a companiilor care vor fi listate.

"Romgaz va fi urmatoarea companie privatizata, apoi Transgaz si Hidroelectrica. Ordinea privatizarilor depinde insa si de recomandarile intermediarilor selectati. Noi dorim ca acest proces sa fie finalizat in 2012, dar vom tine cont de recomandarile intermediarilor referitoare la perioada potrivita pentru privatizarea companiilor", a precizat Bode.

Ministrul Economiei a aratat ca se va rediscuta cu Fondul International Mondial (FMI) lista companiilor din energie care vor fi listate.

"Vrem sa rediscutam cu FMI lista companiilor care urmeaza sa fie listate", a mai spus Bode.

Oferta Publica Secundara Initiala de vanzare a pachetului de 15% din actiunile Romgaz va fi intermediata de Sindicatul de Intermediere constituit din Erste Group Bank AG, Banca Comerciala Romana, Goldman Sachs International si Raiffeisen Capital & Investment.

Guvernul s-a angajat fata de Fondul Monetar International (FMI) sa vanda pe bursa pachete de actiuni reprezentand 15% din capitalul social al companiilor Romgaz, Transelectrica si Transgaz, 10% din Hidroelectrica si Nuclearelectrica, aproximativ 10% din Petrom, 20% din CFR Marfa si 20% din TAROM.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1552 ori