Grupul Upetrom va deveni producator de petrol si gaze

Joi, 08 Iulie 2010, ora 18:28
1768 citiri
Grupul Upetrom va deveni producator de petrol si gaze

Grupul Upetrom, controlat de omul de afaceri Gabriel Comanescu, va deveni producator de petrol si gaze, dupa ce compania grupului, Petromar Resources, a castigat, impreuna cu Melrose Resources, doua perimetre petroliere in Marea Neagra, informeaza NewsIn.

"Grupul Upetrom, prin companiile Petromar Resources si Grup Servicii Petroliere (GSP), a hotarat sa intre pe segmentul concesiunilor de perimetre petroliere in Marea Neagra.

Avem toata infrastructura si mijloacele prin care putem sa oferim servicii complete in industria de petrol si gaze in platoul continental.

Astfel, grupul Upetrom, prin GSP si Petromar Resources, devine companie integrata in domeniul petrolului si gazelor in Marea Neagra", a declarat joi, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al Grupului Upetrom, Radu Petrescu.

Potrivit acestuia, GSP a investit in ultimii cinci ani peste 200 milioane de dolari in modernizarea platformelor petroliere.

"Vrem sa folosim platformele pe care le avem pe platoul continental romanesc", a mai spus purtatorul de cuvant al Grupului Upetrom.

Petromar Resources detine 20% din actiuni in cadrul asocierii cu Melrose Resources, consortiului fiindu-i concesionate perimetrele Muridava si Cobalcescu (din cele cinci castigate de Romania la Curtea Internationala de Justitie de la Haga), la ultima licitatie organizata de Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM).

#gaze, #grup, #petrol, #upetrom , #Gaze