Firmele romanesti vor sa intre pe piata din Turkmenistan

Joi, 11 Octombrie 2012, ora 16:55
1684 citiri
Firmele romanesti vor sa intre pe piata din Turkmenistan

Presedintele Traian Basescu a declarat, la intrevederea cu presedintele Gurbanguli Berdamuhamedov, ca firmele romanesti Romelectro si SIVECO sunt interesate sa intre pe piata din Turkmenistan in domeniile constructiilor energetice si IT.

Seful statului a afirmat ca pe langa Romelectro si SIVECO mai sunt si alte firme romanesti interesate sa obtina contracte in Turkmenistan pentru furnizare si mentenanta de utilaj petrolier si de extractie a gazelor naturale, precum si in privinta securizarii frontierei sudice cu Afganistanul a acestei tari, dupa retragerea misiunii ISAF in 2014, potrivit Mediafax.

"Companiile romanesti au o prezenta istorica in Turkmenistan, au o memorie recenta a deschiderii economice catre piata globala si pot actiona si ca poarta a deschiderii economiei turkmene catre Europa.

Un prim pas in acest sens poate fi facut prin deschiderea de reprezentante si filiale ale companiilor romanesti in Turkmenistan", a declarat Basescu, potrivit Agerpres.

Presedintele a incurajat si prezenta companiilor turkmene in Romania, multumindu-i pentru sprijinul acordat presedintelui Turkmenistanului, Gurbanguli Berdamuhamedov.

#vizita Basescu Turkmenistan, #investitii Turkmenistan, #parteneriate Turkmenistan , #Gaze