Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Drumul spre cetatile dacice din Muntii Orastiei va fi modernizat pentru dezvoltarea turismului

Drumul spre cetatile dacice din Muntii Orastiei va fi modernizat pentru dezvoltarea turismului


Consiliul Judetean Hunedoara vrea sa contracteze lucrari de modernizarea a drumurilor de acces catre cetatile dacice din Muntii Orastiei printr-o investitie estimata la 8,7 milioane euro inclusiv TVA, proiectul vizand integrarea celor sase unitati in circuitul turistic european.

Ansamblul dacic din Muntii Orastiei cuprinde sase cetati (Sarmizegetusa Regia, Costesti - Cetatuie, Costesti - Blidaru, Luncani - Piatra Rosie, Banita si Capalna) vechi de aproximativ 2.000 de ani si incluse in patrimoniul UNESCO.

Proiectul vizeaza modernizarea unui tronson de aproximativ 18 kilometri

Drumul de acces catre acestea se suprapune cu DJ 705A, de la km 0+000 la km 37+409, iar proiectul vizeaza modernizarea unui tronson de aproximativ 18 kilometri al soselei, aflat intr-o stare tehnica necorespunzatoare.

Termenul pentru finalizarea lucrarilor, finantate prin Programul Operational Regional, va fi de trei ani de la data adjudecarii contractului.

Lucrarile vor fi atribuite prin licitatie deschisa, pentru pretul cel mai scazut, iar termenul pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost stabilit la 28 aprilie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 4608 ori