Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Autoritatile giurgiuvene dau 2 milioane euro ca sa li se "aprinda beculetul" la inundatii

Autoritatile giurgiuvene dau 2 milioane euro ca sa li se "aprinda beculetul" la inundatii


Printr-o investitie de 9,5 milioane de lei (peste 2 milioane de euro), Consiliul Judetean Giurgiu va beneficia de un sistem de monitorizare si alarmare in caz de dezastru (SMAD) in regiunea transfrontaliera Giurgiu-Ruse.

Edilii judetului Giurgiu vor ca Sistemul de Monitorizare si Alarmare (SMAD) sa fie precum un centru comun de monitorizare, coordonare si decizie in caz de situatii de urgenta. Ca si suport decizional, sistemul va utiliza toate informatiile furnizate de institutiile romane si bulgare implicate. Firma care a castigat licitatia este un SRL din Bucuresti, SC BION ADVANCED SUPPORT TEAM.

Proiectul este romano-bulgar

Informatiile obtinute prin intermediul sistemului de monitorizare vor constitui o baza de date comuna complexa, romano-bulgara, care trebuie sa permita efectuarea de previziuni, sa ofere harti cu riscurile pentru inundatii sau alte evenimente hidro-meteorologice si, de asemenea, sa alerteze oamenii, prin componenta specifica a sistemului. SMAD va include urmatoarele componente:

*Centru de comanda si control;

*Echipament cu sirene electronice care va completa dotarea existenta a ISU si va fi integrat in cadrul acesteia;

*Centru de comanda pentru sistemul de avertizare si un sistem telefonic de avertizare pentru grupurile de persoane implicate in interventia si administrarea situatiilor de criza;

*Centru de date cu echipamente IT (servere, software, web, GIS, echipamente de retea, etc.);

*Software de baza si sisteme de operare atat pentru client cat si pentru server;

*Sistem antivirus;

*Sistem de analiza a riscurilor;

*Sistem de simulare si modelare;

*Sistem de gestionare a materialelor periculoase;

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1634 ori