MTI: A2 si 9 DN sunt inchise, 42 de trenuri sunt anulate, traficul cu pasageri in Delta e suspendat

Duminica, 05 Februarie 2012, ora 11:28
1578 citiri
MTI: A2 si 9 DN sunt inchise, 42 de trenuri sunt anulate, traficul cu pasageri in Delta e suspendat

Doua drumuri nationale si autostrada A2, Bucuresti - Lehliu, sunt inchise, pe alte opt sunt restrictii de trafic, iar 42 de trenuri au fost anulate si traficul cu pasageri in Delta Dunarii a fost suspendat, potriviat datelor prezentate de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI).

"Toata noaptea a plouat, iar zapada care a ramas a inghetat. Vom lua masurile care se impun. Prognoza meteo nu este favorabila, asteptam ANM sa vina cu ultimele clarificari si, in functie de cum evolueaza prognoza meteo, vom lua masurile de rigoare".

"Recomandarea noastra este in continuare de a se circula cu multa prudenta, cu viteza redusa, sa se pastreze distanta suplimentara pentru asigurarea spatiului de franare deoarece pe multe drumuri nationale se inregistreaza polei. Cea mai buna recomandare este sa evitati sa va deplasati in aceasta perioada", a declarat, duminica, in cadrul unei conferinte de presa, Cristian Andrei, directorul de intretinere al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale.

Astfel, au fost inchise noua drumuri nationale si autostrada A2, Bucuresti - Lehliu, pentru ultimul sector fiind disponibile rutele ocolitoare.

De asemenea, se pastreaza restrictii de circulatia pe opt drumuri nationale privind autovehiculele cu masa totala de peste 3,5 tone si 7,5 tone.

In ceea ce priveste traficul feroviar, s-a redeschis linia Urziceni - Ploiesti Sud, dar se mentin inchise Urziceni - Slobozia, Bucuresti Sud- Oltenita si Chiajna- Jilava.

"Sunt anulate 42 de trenuri din 1.947 de trenuri prevazute sa circule in aceasta zi (duminica, n.r). Se actionaeaza cu peste 140 utililaje de interventie si sunt pregatite locomotive diesel in cazul unor probleme legate de polei pe firul de contact", a precizat Adrian Vlaicu, consilier CFR.

Toate aeroporturile sunt deschise, dar sunt intarzieri la decolare pe fondul operatiunilor de degivrare.

Porturile maritime sunt deschise pentru operare, insa Bara Sulina ramane in continuare impracticabila, iar pe Dunarea fluviala sunt sase nave blocate la km 312-313.

"Intre kilometri 308-313 s-a format un pod de gheata si se actioneaza cu doua nave in zona pentru spargerea ghetii. Traficului de pasageri in Delta Dunarii este in continuare suspendat. Intre Tulcea si Sulina vor fi aduse alte doua nave pentru a actiona. Pe canalul Dunare Marea neagra se circula pe un fir", a mai spus secretarul general adjunct in Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, Mircea Staicu.

#drumuri blocate zapada, #trenuri anulate, #intarzieri zboruri , #Administratia strazilor