Reuters, despre privatizarile din Romania: Petrom, bijuteria care si-a pierdut stralucirea

Sambata, 19 Mai 2012, ora 10:54
2082 citiri
Reuters, despre privatizarile din Romania: Petrom, bijuteria care si-a pierdut stralucirea

Noul guvern al Romaniei se angajeaza sa respecte planurile de privatizare facute de echipa anterioara, in ce priveste vanzarea de actiuni ale unor companii energetice de stat.

In plus, Guvernul Ponta spera sa reuseasca dubla listare - la bursa din Romania si pe pietele internationale - a companiilor de stat care urmeaza sa fie cotate la bursa, a declarat, joi, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, citat de Reuters.

Potrivit oficialului, noul Executiv va incepe prin oferta publica secundara de vanzare pentru un pachet de 10 la suta din actiunile Transgaz, pana la sfarsitul lunii iunie.

"In ce priveste privatizarea, vom respecta ceea ce ne-am angajat. Insist pentru listarea dubla, intrucat consider ca este bine pentru stat si pentru rezultatul IPO", a mai declarat Lucian Isar pentru Reuters.

Potrivit ministrului, urmeaza sa fie decis unde ar putea fi dublu listate aceste companii, printre candidati afandu-se bursele de la Londra si Viena. La inceputul acestui an, Bursa de la Londra a semnat un acord cu Bucurestiul pentru a ajuta la promovarea companiilor romanesti printre investitorii cu sediul in capitala britanica.

Cititi mai multe despre Reuters, despre privatizarile din Romania: Petrom, bijuteria care si-a pierdut stralucirea pe Ziare.com.

#privatizari Romania Reuters, #petrom privatizare, #Hidroelectrica privatizare , #Administratia Publica