Microhidrocentralele starnesc interesul presei internationale

Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 20:34
1253 citiri
Microhidrocentralele starnesc interesul presei internationale

Constructia microhidrocentralelor de pe Arges starneste controverse care trec de granitele tarii. Dupa ce autoritatile de la Bucuresti au anuntat suspendarea pentru trei saptamani a lucrarilor in zona protejata a Muntilor Fagaras, ziaristii straini vin in Romania sa se intereseza de situatia lucrarilor.

"Pana acum au venit de la France Presse, de la Reuters, de la Frankfurter Allgemeine. S-a interesat de aceasta problema si un reprezentant al Uniunii Europene. Sa vedem daca, in urma unor asemenea lucrari, UE va mai acorda Romaniei fonduri pentru energie verde", spune Ovidiu Mihut, citat de Green-report.

Ministrului Mediului, Laszlo Borbely anunta pe 2 noiembrie, dupa o reuniune cu reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului, Garzii Nationale de Mediu, precum si ai beneficiarului lucrarilor - firmei Imob Expert Consulting ca lucrarile vor fi suspendate pana la "remedierea situatiei.

Chiar in ziua in care, la Bucuresti, ministrul Mediului anunta blocarea lucrarilor, in judetul Arges ziaristii straini gaseau muncitorii lucrand "in albia minora a raului Buda", a declarat profesorul Ovidiu Mihut.

In prezent, lucrarile sunt sistate atat datorita acordului dintre ministerul mediului si beneficiar cat si datorita temperaturilor scazute. Cel peste 100 de angajati se afla in concediu fara plata pana la rezolvarea situatiei.

#microhidrocentrale acord incetare activitate, #microhidrocentrale interes presa internationala , #Administratia Publica