Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cresc salariile. Cresc pensiile. De unde bani?

Cresc salariile. Cresc pensiile. De unde bani?


Majorarea pensiilor si salariilor a fost o decizie politica si nu este exclus ca banii necesari sa fie luati din sumele alocate pentru investitii.

"Venituri in plus la bugetul de stat nu sunt, prin urmare banii necesari pentru majorarea pensiilor si salariilor ar putea fi luati din redistribuirea de cheltuieli, insa nu este exclus ca sumele necesare sa fie acoperite din bugetul alocat pentru investitii", sustin surse guvernamentale, citate de Newsin, amintind faptul ca bugetele de cheltuieli au fost reduse la maxim prin bugetul de stat pe anul in curs.

"A fost o decizie politica, acum trebuie gasita si solutia pe cifre, ca sa putem pune aceasta decizie in practica. Trebuie sa vedem exact cu cat la suta vor fi majorate salariile, iar in privinta pensiilor este vorba cel mai probabil de indexare", a mai declarat oficialul guvernamental.

Potrivit acestora, este foarte important de stabilit ce efort bugetar implica aceste masuri, intrucat trebuie tinut cont si de faptul ca Guvernul s-a angajat sa respecte un deficit bugetar mult mai strans decat in 2011.

"Speram sa nu afecteze deficitul bugetar", au mai precizat acestea.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1838 ori