Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Suspendarea lui Basescu e constitutionala, Antonescu asigura interimatul

Suspendarea lui Basescu e constitutionala, Antonescu asigura interimatul


Presedintele Senatului, Crin Antonescu, este presedinte interimar al Romaniei, a decis CC, constatand ca procedura de suspendare a lui Traian Basescu din functia de sef al statului a fost respectata.

Curtea a examinat cererea privind constatarea existentei imprejurarilor care justifica interimatul in exercitarea functiei de Presedinte al Romaniei.

"In urma deliberarilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constitutionala a hotarat: 1. Constata ca procedura privind suspendarea din functia de Presedinte al Romaniei a domnului Traian Basescu a fost respectata; 2. Constata existenta imprejurarilor care justifica interimatul in exercitarea functiei de Presedinte al Romaniei; 3. Constata ca, in conformitate cu dispozitiile art.98 alin.(1) din Constitutie, interimatul functiei de Presedinte al Romaniei se asigura de presedintele Senatului, domnul George-Crin-Laurentiu Antonescu", se arata intr-un comunicat al Curtii.

Curtea precizeaza ca argumentatia retinuta in motivarea solutiei pronuntate va fi prezentata in cuprinsul hotararii, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

"Hotararea este definitiva si general obligatorie si se comunica Parlamentului si Guvernului", precizeaza Curtea.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1419 ori