Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Basescu, oamenilor de afaceri turci: Priviti la privatizari, RA-APPS scoate la vanzare hoteluri

Basescu, oamenilor de afaceri turci: Priviti la privatizari, RA-APPS scoate la vanzare hoteluri


Presedintele Traian Basescu le-a prezentat, marti, oamenilor de afaceri turci oportunitatile oferite de Romania, mentionand agricultura, industria alimentara si turismul, seful statului facand referire, in discursul sau, si la vanzarea de catre RA-APPS a unor hoteluri.

"Priviti cu atentie la cateva sectoare din Romania, dincolo de energie, dincolo de infrastructurile finantate cu bani europeni, dincolo de mediu. Priviti la agricultura - Romania a ramas in acest an agricol extrem de bun cu aproape 3 milioane de hectare de pamant nelucrate", le-a spus Traian Basescu oamenilor de afaceri turci, in cadrul unui forum economic organizat la Istanbul.

El a mentionat printre oportunitatile oferite de Romania industria alimentara, deoarece tara noastra nu are capacitatea procesarii recoltelor si exista bani europeni alocati dezvoltarii de intreprinderi mici si mijlocii cu profil alimentar, dar si turismul.

"Turismul montan are, in mod cert, va avea un succes foarte mare in anii urmatori. Trebuie sa va spun ca Guvernul are o politica de dezvoltare a infrastructurilor in zona turismului. Priviti fara retinere la privatizarile care au loc chiar acum legate de o mare companie de stat - celebra RA-APPS - care scoate la vanzare un mare numar de hoteluri, de obiective turistice in locuri extraordinar de bune. Erau locurile pe care le utilizau in regimul trecut inaltii demnitari ai statului roman. Acum vor fi bune de vanzare", a continuat seful statului.

Basescu: Restrictii exporturilor catre Turcia sunt nejustificate

El a amintit si de riscurile existente in Romania referitoare la retragerea capitalurilor bancilor straine si reducerea exporturilor catre tari precum Franta, Spania, Italia, Germania.

"Aceasta realitate face mai actual ca oricand apelul meu la comunitatea de afaceri din Romania si din Turcia sa-si intareasca capacitatea de a face afaceri bilaterale. Realitatile noastre (...) impun pana la urma o apropiere a comunitatii de afaceri romane de cea turca si, in acelasi timp, cer statului roman sa priveasca cu atentie, sa renunte la ce se poate reduce din sistemul de birocratie sau din sistemele care blocheaza expansiunea afacerii cu Turcia", a spus Basescu.

In acelasi timp, el a reamintit existenta restrictiei Romaniei de a exporta animale vii si carne de vita in Turcia. "Sunt convins ca ambele guverne vor privi cu atentie la restrictiile nejustificate care exista in relatiile dintre cele doua tari", a spus Basescu.

Totodata, seful statului roman a afirmat ca a luat nota de problemele ridicate de oamenii de afaceri turci, printre care vizele pentru acestia, cantarirea camioanelor la frontiera si suplimentarea numarului autorizatiilor de tranzit, precizand ca acestea vor fi tratate cu responsabilitate, "in sensul crearii facilitatilor legale maxime care se pot crea in acest moment".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 3176 ori