Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Antonescu a trimis spre reexaminare Legea privind accelerarea privatizarilor

Antonescu a trimis spre reexaminare Legea privind accelerarea privatizarilor


Presedintele interimar, Crin Antonescu, a trimis vineri Parlamentului Romaniei cererea de reexaminare asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 137/2002 privind unele masuri pentru accelerarea privatizarii din cauza unor neclaritati ale textului de lege.

"Prin Legea pentru modificarea si completarea Legii nr.137/2002 privind unele masuri pentru accelerarea privatizarii se extinde categoria bunurilor pe care societatile comerciale la care statul sau o autoritate a administratiei publice este actionar majoritar le pot valorifica prin transferare cu titlu gratuit sau prin vanzarea lor.

Astfel, se includ in categoria activelor cu caracter social noi bunuri (bunuri rezultate din receptia partiala a unor obiective de investitii, fara darea in folosinta sau punerea in functiune, scoli) si se detaliaza sintagma "utilitati de interes local sau zonal" (canalizare, sisteme de alimentare cu apa, cu gaze si cu energie electrica cu anexele aferente, drumuri, platforme, poduri, podete, rigole, lacase de cult, cimitire, case parohiale, amenajari canale de garda, precum si amenajari protective contra inundatiilor - canale, diguri si amenajari de albii de rau) care nu apartin domeniului public al statului sau al unei unitati administrativ-teritoriale", se arata in cererea presedintelui interimar.

Totodata, se introduce o noua categorie de bunuri ce pot fi instrainate intitulata "alte bunuri materiale" (mijloace fixe, obiecte de inventar si alte bunuri care intra in componenta celor enumerate la lit. d), care nu sunt si nici nu pot fi transformate in active cu caracter social).

Presedintele interimar considera ca "se impune reanalizarea categoriilor de bunuri (de exemplu: scoli, sisteme de alimentare cu apa, cu gaze si cu energie electrica, drumuri, poduri si amenajari protective contra inundatiilor) ce se preconizeaza a completa definitia "activelor cu caracter social", pentru claritate si corelare, in raport cu sfera categoriilor de bunuri ce au fost incluse de legiuitor in anexa la Legea nr. 213/1998 privind bunurile proprietate publica".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1796 ori