Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul obliga primarii sa restituie banii de alegeri

Guvernul obliga primarii sa restituie banii de alegeri


Primarii vor fi obligati sa restituie Guvernului banii care vor fi alocati din Fondul de rezerva bugetara, prin intermediul MAI, pentru stampile si buletine de vot la alegerile locale, Executivul urmand sa sisteze alimentarea bugetelor pentru acele autoritati care nu vor respecta aceasta obligatie.

Procedura a fost convenita in sedinta de marti a Guvernului, prin ordonanta de urgenta, cu argumentul ca este necesar sa fie stabilit un mecanism de recuperare din bugetele locale a sumelor alocate Ministerului Administratiei si Internelor, pentru prefecturi, din Fondul de rezerva bugetara aflat la dispozitia Guvernului.

"Necesitatea asigurarii intr-un termen cat mai scurt a fondurilor pentru buna organizare si desfasurare a alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale din 2012, astfel incat sa se respecte calendarul actiunilor din cuprinsul perioadei electorale si sa se evite o eventuala blocare a alegerilor in unele localitati, din cauza lipsei fondurilor, determina stabilirea unui mecanism de recuperare din bugetele locale ale comunelor, oraselor, municipiilor, sectoarelor municipiului Bucuresti, ale judetelor sau al municipiului Bucuresti a sumelor alocate Ministerului Administratiei si Internelor, pentru prefecturi, din Fondul de rezerva bugetara aflat la dispozitia Guvemului, pentru desfasurarea procesului electoral", se arata in nota de fundamentare a ordonantei,

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1711 ori