Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fitch confirma ratingul orasului Oradea la 'BBB minus' si perspectiva stabila

Fitch confirma ratingul orasului Oradea la 'BBB minus' si perspectiva stabila


Agentia de evaluare Fitch Ratings a confirmat ratingurile pentru creditele pe termen lung in valuta si moneda locala ale municipiului Oradea la 'BBB minus', perspectiva asociata fiind stabila, informeaza un comunicat de presa.

De asemenea, agentia a confirmat calificativul pe termen scurt la 'F3'.

Confirmarea de catre Fitch a ratingurilor pentru creditele pe termen lung in valuta si moneda locala reflecta pozitia economica si politica stabila a municipiului Oradea si performanta sa bugetara solida. De asemenea agentia ia in calcul si flexibilitatea bugetara limitata si cresterea datoriei directe.

Perspectiva stabila atribuita ratingului reflecta opinia Fitch conform careia performanta bugetara se va imbunatati gradual pana in 2016, iar nivelul datoriei nu va depasi nivelul indicat pentru revizuirea ratingului.

Fitch se asteapta la o accelerare a cresterii economiei Romaniei, la 1,2% in 2013, dar sub media de 2,8% inregistrata in perioada 2006-2010.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1729 ori