Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Amenda minima pentru cei care nu prezinta Fiscului dosarele cu preturile de transfer: 12.000 euro

Amenda minima pentru cei care nu prezinta Fiscului dosarele cu preturile de transfer: 12.000 euro


Societatile care nu prezinta organelor fiscale dosarele preturilor de transfer sunt sanctionate contraventional printr-o amenda cuprinsa intre 12.000 si 14.000 lei. Pentru a evita asemenea sanctiuni, aflati din articolul de astazi cine si cand are obligatia sa justifice preturile de transfer, prin intocmirea unor dosare documentate.

Conceptul de preturi de transfer este opozabil tranzactiilor (prestarii de servicii, transferului de bunuri, active necorporale, active financiare) intre persoane afiliate.

Astfel, dosarul de preturi de transfer reprezinta o cerinta de documentare impusa entitatilor, persoane fizice sau juridice, care intra in relatii comerciale si financiare cu entitati, alte persoane fizice sau juridice afiliate. Legislatia fiecarui stat stabileste propria definitie a persoanelor afiliate.

In Romania, relatia de afiliere dintre doua persoane fizice cuprinde relatia dintre sot/sotie si rude pana la gradul al III-lea. Relatia de afiliere dintre persoane fizice/persoane juridice pe de o parte si persoane juridice, pe de alta parte, se judeca prin prisma detinerii a minim 25% din capitalul social/drepturile de vot sau prin exercitarea controlului asupra persoanei juridice.

Schema de mai jos reflecta cele mai frecvente cazuri in care doua entitati pot fi afiliate, conform definitiei aplicabile in legislatia romana.

Cititi integral articolul pe Avocatnet.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1829 ori