Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Obligatiunile emise de BIRD in 2006 vor ajunge la scadenta la 18 septembrie

Obligatiunile emise de BIRD in 2006 vor ajunge la scadenta la 18 septembrie

Obligatiunile emise de Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (IBRD09) in toamna anului 2006, in valoare de 525 milioane de lei, vor ajunge la 18 septembrie la scadenta, iar banca va efectua platile pentru rambursarea imprumutului pana la 24 septembrie.

Banca trebuie sa plateasca pana la 18 septembrie cel de-al saselea cupon aferent obligatiunilor, in suma de 32,77 lei/titlu. Dobanda va fi achitata prin virament, in contul fiecarui detinator de obligatiuni, potrivit unui comunicat remis, marti, Bursei de Valori Bucuresti, de RBS Bank, prin intermediul careia sunt facute platile, precizeaza Meddiafax.

BIRD va rambursa imprumutul in perioada 18 - 24 septembrie, platind cate 1.000 de lei pe obligatiune. Vor avea dreptul sa incaseze principalul si cuponul toti detinatorii de titluri inregistrati in Registrul de obligatiuni la 11 septembrie.

Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, parte a Bancii Mondiale, a lansat pe piata romaneasca de capital, in perioada 30 august -12 septembrie 2006, o emisiune de obligatiuni cu maturitate de trei ani si denominate in lei, in valoare de 525 de milioane lei, cu o dobanda de 6,5% pe an. Operatiunea a fost intermediata de fosta ABN Amro, actuala RBS Bank, si firma de brokeraj Intercapital Invest.

Emisiunea a fost suprasubscrisa in proportie de 21%, investitorii locali cumparand 77% din titluri. Operatiunea a presupus emiterea a 525.000 de obligatiuni, in valoare nominala de 1.000 de lei, listate in octombrie 2006 la BVB.

Imprumutul a avut cea mai mare valoare dintre emisiunile de obligatiuni tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti.

In ultimele sase luni, titlurile bancii au fost printre cele mai lichide de pe piata obligatiunilor a bursei, fiind efectuate operatiuni in valoare cumulata de 84,5 milioane lei. Cel mai recent transfer cu aceste obligatiuni a fost efectuat la 19 august, cand pretul a avansat foarte usor, cu 0,23%, la 1.024,71 lei.


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valuteTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1174 ori
Citeste mai multe despreobligaiuni bird banca mondiala