1.000 de lei, bugetul unei familii pentru o vacanță. Reacțiile contradictorii stârnite: "Ofer gratis apartamentul meu din Mamaia"

Marti, 09 Mai 2023, ora 15:53
172 citiri
1.000 de lei, bugetul unei familii pentru o vacanță. Reacțiile contradictorii stârnite: "Ofer gratis apartamentul meu din Mamaia"
Imagine de pe plaja din Mamaia FOTO captură YouTube

Mulți români au stabilit deja unde vor petrece vacanța în această vară, în timp ce unii caută în continuare cea mai bună ofertă.

Bugetul disponibil pentru concediul din sezonul estival diferă de la sume modeste la unele impresionante.

O familie a economisit cu greu 1.000 de lei și speră să reușească să petreacă o vacanță după ce nu a mai avut de 10 ani una, după cum a scris unul dintre membri într-o postare pe Facebook.

"Pentru mine înseamnă uneori două luni de hrană"

"Familia mea formată din doi adulți și un copil de 9 ani nu a mai avut o vacanță de foarte mulți ani, peste 10 ani. Anul acesta mi-aș dori tare mult să îmi duc copilul undeva însă bugetul este de maxim 1.000 ron, și acela tras de par. Poate pentru unii dintre voi vă pare o sumă minusculă, pentru mine înseamnă uneori două luni de hrană pentru familia mea. În cazul în care îmi puteți recomanda ceva pentru a-mi putea îndeplini visul de a-mi duce copilul în vacanță, va rog să o faceți. Mulțumesc!", a scris acesta pe grupul Vacanțe do it yourself.

Reacțiile pe care le-a stârnit postarea sunt contradictorii, de le emoție și empatie, până la prudență și suspiciunea unei tentative de înșelăciune.

Totuși, autorul postării a revenit cu o precizare fermă după ce s-au strâns zeci de comentarii.

"Ce vrăjeală intelectuală"

"Ce vrăjeală intelectuală. Nu puneți botul. E lumea plină de impostori și farsori."

"Mare grijă la țepe! Mai ales dacă vi se da un cont de revolut în care să virați bani."

"Cu toată empatia pentru astfel de cazuri dureroase, trebuie să dau un avertisment: au mai circulat anul trecut pe alte grupuri mesaje de genul acesta (puțin diferit în care spunea că copilul ei n-a văzut marea și ar dori o recomandare pentru măcar o noapte de cazare ieftină de maximum 500 lei -și iar au sărit oameni inimoși cu sute de oferte în toată țară, ca apoi să fie demascați că sunt impostori.

Printre cei care ofereau daruri era un bărbat cu alură de bombardier de pe lista ei de prieteni, și răspundea ca să îi stimuleze și pe alții. (se vedea de la poștă în postările de pe conturile lor de fb ce hram purtau).

E o adevărată strategie psihologică modestia ei.

Acum respectiva femeie e anonimă.

Dacă greșesc, păcatul meu … dar prea seamănă cu fostele mesaje de pe alte grupuri (de părinți, călătorii etc - iar acolo mesajul era mereu copy paște ...citeste mai departe despre "1.000 de lei, bugetul unei familii pentru o vacanță. Reacțiile contradictorii stârnite: "Ofer gratis apartamentul meu din Mamaia"" pe Ziare.com

Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
Prețuri de Mamaia în Vama Veche. Cât costă să mănânci și să te cazezi de 1 Mai: ”Gradul de ocupare depășește 90%”
Prețuri de Mamaia în Vama Veche. Cât costă să mănânci și să te cazezi de 1 Mai: ”Gradul de ocupare depășește 90%”
Românii se pregătesc pentru vacanța de 1 Mai și de Paște. Hotelierii de pe litoral, de la Vama Veche, se laudă că rezervările s-au epuizat deja. Distracția va începe din 26 aprilie,...
#buget, #vacanta, #familie, #reactii, #apartament, #Gratis, #Mamaia, #grija, #tepe , #Stiri Vacanta