Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Suntem olimpici si la Informatica

Suntem olimpici si la Informatica


Dupa ce Romania a obtinut locul 1 in Europa la Olimpiada de Matematica si mai multe medalii de aur si argint la Olimpiada Internationala de Chimie, a venit randul pustilor de la Informatica.

Lotul national de informatica al Romaniei a cucerit patru medalii, doua de aur si doua de argint, la a XX-a editie a Olimpiadei Balcanice de Informatica, desfasurata la Belgrad, in perioada 15 - 19 august 2012.

Medaliile de aur au fost cucerite de Rares Darius Buhai (clasa a IX-a/Colegiul National "Liviu Rebreanu" din Bistrita) si Radu Stefan Voroneanu (clasa a X-a la Colegiul National "I. L. Caragiale" din Ploiesti).

Medaliile de argint au intrat in posesia lui Dan Mihai Gheorghe, respectiv Daniel Posdarascu, ambii elevi in clasa a X-a la Liceul International de Informatica din Capitala.

In acest an, trei din cei patru medaliati au obtinut si alte performante remarcabile pe plan international: Rares Darius Buhai a fost distins cu o medalie de argint la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada, iar Dan Mihai Gheorghe si Daniel Posdarascu au fost recompensati cu medalii de aur in cadrul aceleiasi competitii.

La prezenta editie a Olimpiadei Balcanice au participat 45 de concurenti din 9 tari.

Citeste si - Olimpici la chimie: Romania, locul 1 in lume, din nou

Citeste si - Romania, locul 1 in Europa si locul 10 in lume la Olimpiada de Matematica

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2480 ori