Olimpici la chimie: Romania, locul 1 in lume, din nou

Luni, 30 Iulie 2012, ora 18:54
3379 citiri
Olimpici la chimie: Romania, locul 1 in lume, din nou

Elevii din lotul olimpic al Romaniei au cucerit o medalie de aur, doua de argint si una de bronz la a 44-a editie a Olimpiadei Internationale de Chimie, desfasurata in perioada 21 - 29 iulie in Statele Unite, la Washington, informeaza Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS).

Palmaresul este superior celui de anul trecut, cand elevii romani au obtinut trei medalii de argint si o medalie de bronz, potrivit sursei citate.

La jumatatea lunii iulie elevii romani au obtinut sase medalii, dintre care doua de aur, la editia de anul acesta a Olimpiadei Internationale de Matematica, iar la concursul similar de biologie au castigat trei medalii de bronz.

Romania, locul 1 in Europa si locul 10 in lume la Olimpiada de Matematica.

Castigator al unei medalii de argint la editia precedenta, Vlad Bacauanu, absolvent al clasei a XII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti, si-a depasit performanta anterioara si a obtinut, anul acesta, medalia de aur.

Medaliile de argint au revenit Mariei Andreea Filip (clasa a X-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) si lui Alexandru Paraschiv (clasa a XII-a/Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti), in timp ce medalia de bronz a fost castigata de George Silvian Baltac (clasa a XII-a/Liceul Teoretic "Neagoe Basarab" din Calarasi), precizeaza MECTS.

La editia din acest an a Olimpiadei Internationale de Chimie au participat 282 de concurenti din 78 de tari.

#elevi romani olimpiada chimie, #elevi olimpici Romania, #olimpiada chimie medalii romani , #Stiri Lifestyle