Țeapa luată de un român care a angajat meseriași de pe Facebook: "Avans fără să bată un cui, 2.000 de lei. O nenorocire, fraților"

Marti, 15 Noiembrie 2022, ora 22:30
626 citiri
Țeapa luată de un român care a angajat meseriași de pe Facebook: "Avans fără să bată un cui, 2.000 de lei. O nenorocire, fraților"
Meseriaș care face lucrări într-un apartament FOTO Pexels.com

Pentru români este o adevărată provocare renovarea unui apartament sau executarea unor lucrări în casă când vine vorba de meseriași. Mulți dintre aceștia au plecat să lucreze în străinătate pentru salarii mai mari. Unii dintre cei care au rămas în țară fie nu au suficientă experiență și fac lucrări de proastă calitate, fie cer avans de la bun început și lasă treaba neterminată.

Este experiența relatată de un român care a angajat meseriași de pe Facebook.

"Acum două zile am postat că am nevoie de o echipa de tencuitori. Toate bune și frumoase, a venit o echipă din Câmpulung, vorbea de milimetri etc. Mamă, ce meseriași buni, în gândul meu.

Avans fără să bată un cui, 2.000 de lei. Și când s-au apucat, să vezi belea. Unul tencuia cu gletiera, altul cu șpaclul, altul se uita la betoniera goală și altul trăgea cu un dreptar la 60 cm. O nenorocire, fraților. Dacă nu eram cu ei pe schelă, și nu era pontat înainte, era belea mare.

Până seara, 20 mp tencuiți cu vai și amar, și ăia strâmbi. Tot ce am vrut să vă zic este să aveți mare grijă pe cine luați în echipa voastră sau la execuția casei dumneavoastră. Părerea mea, pe Facebook 90 la sută sunt vai și amar", a scris bărbatul pe grupul Construcții case și amenajări interioare și exterioare.

Cum te asiguri că alegi meseriași serioși

În comentarii, mulți dau sfaturi despre modul în care pot fi găsiți meseriașii serioși.

"Eu mereu am spus treaba asta, lucrează cu o firmă avizată, verifică înainte pe Google bonitatea firmei, de când e înființată, cifra de afaceri, numărul de angajați, am avut surpriza să fie mai ieftin prin firmă, cu factură și garanție, decât cu neica nimeni!"

"Voi beneficiarii nu cereți un portofoliu sau un număr la cineva care a lucrat, bă, e bine, e ok, oameni buni, fac, muncesc, voi, hai a venit, aruncă 3 vorbe și gata e meseriaș."

"Există oameni super meseriași și pe Facebook, îmi pare rău pentru ce ți s-a întâmplat. Poți cere recomandări pe Facebook data viitoare."

"Avans în cel mai rău caz după prima zi de muncă. Mie mi-e și rușine să cer bani pentru ceva ce n-am făcut. Iau pe etape, să se vadă ceva în urma mea când încasez."

"Eu una nu aș munci cu oameni care cer avans, și eu la locul de muncă primesc banii după ce mi-am făcut munca, nu înainte."

"Meseriașii au lucrări până în 2024"

"Meseriașii nu stau pe ...citeste mai departe despre "Țeapa luată de un român care a angajat meseriași de pe Facebook: "Avans fără să bată un cui, 2.000 de lei. O nenorocire, fraților"" pe Ziare.com

#meseriasi, #angajari, #Facebook, #teapa, #avans , #Stiri Casa