Cât câștigă Facebook din publicitatea electorală, după ce a redus drastic recomandările pentru știri politice

Luni, 22 Aprilie 2024, ora 09:23
209 citiri
Cât câștigă Facebook din publicitatea electorală, după ce a redus drastic recomandările pentru știri politice
Aplicație mobilă Facebook FOTO /Unsplash

Retragerea Meta de pe zona politică a dus la picajul implicării utilizatorilor pentru postările presei şi ale partidelor aflate în campanie. Asta în timp ce compania aproape că și-a dublat câștigurile din reclame electorale față de 2020.

Conform unui studiu recent, publicat de Washington Post, cele mai citate 25 de instituţii de presă din Statele Unite şi-au văzut interacţiunea urmăritorilor scăzând cu 75% pe Facebook în ultimii doi ani.

Acelaşi trend s-a constatat şi pe Instagram, deşi scăderea nu este la fel de drastică - implicarea a scăzut aici cu 58% de la începutului lui 2022.

Această evoluţie vine ca urmare a faptului că Meta a decis să reducă vizibilitatea postărilor care au legătură cu politica, pentru a evita toate criticile pentru modul în care (nu) face moderarea.

Reducerea vizibilităţii organice a postărilor politice face ca gigantul american să câştige şi mai mult din publicitate, partidele văzându-se forţate să investească în reclame electorale pentru a-şi transmite mesajele prin intermediul reţelei.

Conform eMarketeer, reclama electorală va aduce Meta 605 milioane de dolari anul acesta, după ce era la 324 milioane de dolari în 2020.

...citeste mai departe despre "Cât câștigă Facebook din publicitatea electorală, după ce a redus drastic recomandările pentru știri politice" pe Ziare.com

Patru școli din Canada dau în judecată platformele TikTok, Instagram și Facebook
Patru școli din Canada dau în judecată platformele TikTok, Instagram și Facebook
Patru consilii școlare din Canada, trei din Toronto și unul din Ottawa, au inițiat o acțiune legală împotriva companiilor din spatele rețelelor de socializare, acuzându-le că și-au...
#Facebook, #Facebook politica, #Facebook reclame politice , #Stiri Internet