Tratamentul ridurilor, un moft sau o nevoie? Dr. Sorin Nae

Sambata, 21 Aprilie 2012, ora 00:00
3897 citiri
Tratamentul ridurilor, un moft sau o nevoie? Dr. Sorin Nae

Tratamentul ridurilor devine obligatoriu dupa o anumita varsta si te ajuta sa iti consolidezi increderea in tine, factor esential in afaceri. Interventiile in acest sens sunt o adevarata investitie in imaginea proprie, sustine Dr. Sorin Nae, Medic primar in chirurgie plastica.

Chirurgia plastica a intrat in mediul business mai mult decat in orice alt domeniu, asa ca ar trebui sa te documentezi cat mai atent cu privire la aceasta optiune.

Despre efectele, riscurile si cele mai comune alegeri in materie de interventii medicale anti-imbatranire vorbeste Dr. Sorin Nae, intr-un interviu acordat Business24.

Recomandati sau nu tratamentul ridurilor pentru oamenii de afaceri?

Il recomand pentru toti care sunt deranjati de riduri si pentru aceia pentru care consider ca pot obtine si rezultate in urma tratamentului. Daca nu consideram ca putem obtine vreun beneficiu, prin orice tratament, chirugical sau nechirugical, nu il recomandam.

Care este limita intre nevoie si moft, in ceea ce priveste tratamentul ridurilor?

Este foarte greu de definit limita intre nevoie si moft. Pot fi ridurile extrem de fine, la varste fragede, care nu au neaparat nevoie de tratament, deoarece intr-o oarecare masura este natural sa avem riduri, de expresie, de exemplu, iar acestea nu necesita corectie.

Moft ar fi si stergerea completa a tuturor ridurilor, aspectul acela de fata imobila, aspect ultra injectat, care in mod normal ar trebui evitat, pentru ca nu este absolut deloc natural. Prin interventiile chirurgicale sau nechirurgicale, ne dorim sa obtinem un aspect intinerit, cat mai aproape de cel natural, de acum cativa ani.

Cat de mult a intrat chirurgia estetica si dorinta de infrumusetare in business, un domeniu pragmatic in care banii si cunostintele ar trebui sa determine reusita afacerii?

La fel de mult ca in orice alt domeniu, ba poate chiar mai mult, pentru ca vorbim de persoane pragmatice. Multe studii spun ca un aspect ingrijit constituie un atu important in orice profesie si se pare ca aceste persoane au un succes mult mai mare. In business, foarte multi o privesc ca pe o investitie.

Dat fiind si faptul ca oamenii de business au si posibilitati financiare mai mari si isi pot permite aceste interventii. Multi considera ca investesc in imaginea proprie.

Un chip mai tanar si mai frumos te ajuta sa ai un succes mai mare in business?

Mai degraba ne putem referi la faptul ca un aspect mai tanar si mai frumos ii face pe oameni sa se simta mai bine in pielea lor si sa aiba mai multa incredere in ei.

Cum decurge un tratament al ridurilor, cat de dureros este?

In principiu, disconfortul este destul de mic, fie ca sunt injectii care se fac cu anestezie locala pe baza de creme sau toxina botulinica care nu necesita in multe cazuri anestezie, fie vorbim de operatiile de lifting, blefaroplastie etc. unde avem anestezie generala.

Care sunt etapele prin care treci inainte si dupa o astfel de interventie?

Etapele sunt in functie de complexitatea tratamentului. In cazul injectabilelor, acid hialuronic sau toxina botulinica, este vorba despre o usoara pregatire inainte de procedura, care se refera la explicarea procedurii in sine, cu eventualele riscuri si complicatii. Este mai simplu in cazul manevrelor neinvazive.

In cazul interventiilor chrurgicale de lifting sau blefaroplastii, trebuie sa facem o evaluare generala a pacientului inainte. Practic, sunt etapele oricarei interventii chirurgicale estetice, care se adapteaza fiecarui pacient, la varsta si patologia lui.

Cat de repede se observa efectele?

La injectiile cu toxina botulinica este nevoie de aproximativ 3-5 zile, iar la acid hialuronic efectele se observa imediat dupa injectie. La o operatiile de lifting si blefaroplastie sunt necesare doua saptamani pana la eliminarea pansamentelor si a firelor si disparitia vanatailor. Rezultatele finale se evalueaza, insa, si mai tarziu, dupa cateva luni.

Exista contraindicatii pentru acest tratament?

La injectiile cu toxina botulinica si acid hialuronic exista cateva contraindicatii, nu foarte multe: alergii severe la produsele medicamentoase, anumite boli neurologice cum este miastenia gravis (pentru toxina botulinica) si foarte important, in cazul femeilor, nu este indicat sa urmeze aceste proceduri daca doresc sa ramana insarcinate in urmatoarele 6 luni.

La toate exista, ca si contraindicatii infectiile in zonele vizate, afectiuni severe ale pielii sau unele boli autoimune.

In cazul liftingului si blefaroplastiei sunt riscurile existente, pe plan general, ale oricarei interventii chirurgicale (infectii, hematoame, necroze ale pielii etc.)

In afara de tratamentul ridurilor, care sunt interventiile cele mai solicitate de femeile din lumea business?

Mi-e greu sa spun ca femeile din lumea business-ului solicita in mod special un anumit tip de tratamente. Solicita si rinoplastii, interventii de conturare (lipoaspiratii si abdominoplastii), reductii sau implant in sfera mamara - in cazul interventiilor chirurgicale.

Daca ne referim la tratamentele nechirurgicale sunt cerute si interventii din sfera dermatologica (dermabraziune, peeling) care in final se adreseaza tot prevenirii aparitiei ridurilor sau incetinirii ridurilor.

Cat costa tratamentele anti-imbatranire?

De la cateva sute de euro interventiile nechirurgicale, pana la cateva mii de euro interventiile chirurgicale, in functie de complexitatea operatiei.

Sunt si barbati care apeleaza la astfel de interventii?

Si barbatii solicita, destul de frecvent, injectii cu toxina botulinica si mai rar injectii cu acid hialuronic. La nivelul fetei, mai solicita blefaroplastii, lifting si rinoplastii. In rest, mai sunt cerute lipoaspiratii si abdominoplastii sau, in cazuri mai rare, implant de par.

Dr. Sorin Nae

Medic primar chirurgie plastica

#tratament rid, #chirurgie riduri, #Doctor Sorin Nae tratament , #Tratamente