Urmarea progreselor medicinei: Cu cat a crescut speranta de viata

Joi, 27 August 2015, ora 18:26
1926 citiri
Urmarea progreselor medicinei: Cu cat a crescut speranta de viata
Foto: Ziare.com

Oamenii din intreaga lume traiesc mai mult, dar, in acelasi timp, multi dintre ei sunt bolnavi pentru o perioada mai lunga de timp, potrivit unui studiu asupra tuturor bolilor si leziunilor majore din 188 de tari.

Starea generala de sanatate s-a imbunatatit la nivel mondial, datorita progresului semnificativ impotriva bolilor infectioase, cum ar fi HIV/SIDA si malariei din ultimul deceniu si castigarii luptei cu bolile legate de maternitate si cu cele ale copilariei, se arata in studiul publicat in revista "Lancet" si citat de agentia Reuters.

Dar speranta de viata sanatoasa nu a crescut la fel de mult, astfel incat oamenii traiesc mai mult timp cu boli si handicapuri, potrivit acestui studiu.

Alimente pentru o viata cat mai lunga cu putinta

"Lumea a facut mari progrese in domeniul sanatatii, dar acum provocarea este de a investi in gasirea unor modalitati mai eficiente de prevenire sau tratare a cauzelor majore ale bolilor si handicapurilor", a spus Theo Vos, profesor la ...citeste mai departe despre "Urmarea progreselor medicinei: Cu cat a crescut speranta de viata" pe Ziare.com

#crescut speranta viata oameni, #speranta viata oameni, #studiu speranta viata , #Stiri Viata sanatoasa