Dinții perfecți: ce trebuie sa faci pentru o dantură fără cusur

Luni, 10 Aprilie 2023, ora 20:29
225 citiri
Dinții perfecți: ce trebuie sa faci pentru o dantură fără cusur
FOTO: unsplash.com

Cu toții ne dorim să avem dinți perfecți pentru că vedem acest model peste tot în jur, la celebrități și vedete, ca simbol al sănătății și frumuseții.

Din fericire există numeroase tratamente și opțiuni de îngrijire a dinților care te ajută să ai zâmbetul perfect așa cum visezi. Acestea includ fie trucuri și sfaturi de zi cu zi, fie proceduri cosmetice, cum sunt fațetele dentare, albirea sau îndreptarea dinților cu Invisalign sau alt tip de aparat dentar.

Ce înseamnă zâmbet perfect

Multe persoane se întreabă cum ar trebui să arate dinții fără cusur, ce nuanță de alb să aibă, ce dimensiune sau formă? În linii mari, zâmbetul perfect este așa cum și-l imaginează fiecare: dinți curați, frumoși, fără pete, aliniați perfecți și care oferă mușcătura corectă. Practic un zâmbet sănătos este considerat un zâmbet perfect, adică este mai important ca dinții să fie sănătoși decât în acei dinți perfecți în aparență dar care pot fi de fapt o proteza dentara.

Reguli generale minime sunt periajul și folosirea aței dentare, pentru îngrijirea dinților naturali. Pe lângă aceasta este necesară o curățare profesională la dentist de două ori pe an, dar și o verificare a cavității bucale pentru a vedea dacă este perfect sănătoasă.

Ce să faci pentru un zâmbet perfect

Dacă te gândești că nu există dinți perfecți decât cu fatete dentare, să știi că există obiceiuri zilnice care să-i păstreze în cea mai bună formă în mod natural. Acestea includ rutina zilnică ușor de urmat și după caz unele tratamente specifice danturii tale.

Iată câteva sfaturi:

-Periază-ți dinții după fiecare masă, care e gestul cel mai simplu și ușor de a-ți îngriji dantura.

-Folosește ața dentară după ce te speli pe dinți.

-Încheie cu apă de gură, care menține respirația proaspătă și luptă cu bacteriile.

-Evită să consumi alimente care pot păta dinții: vin, ceai negru, cafea.

-Mergi regulat la dentist și de fiecare dată când simți un disconfort. Controalele periodice ajută la detectarea din timp a diferitelor probleme: carii, parodontoza, mușcătură incorectă, etc.

-Nu folosi dinții pentru a ronțăi diferite obiecte: cum sunt pixurile, sticlele de apă, pentru că pot deteriora smalțul dinților.

-Ai grijă și de gingii: curăță-le dar nu pune prea mare presiune în timpul periajului.

Părerea stomatologilor

Am aflat care sunt preferințele oamenilor referitoare la aspectul dinților, însă medicii dentiști pot avea opinii diferite. Un stomatolog poate considera alte aspecte atunci când vine vorba de zâmbetul ideal. De exemplu mai puțin aspectul estetic și mai degrabă sănătatea dinților și factorii genetici cu care poate lucra pentru a menține zâmbetul sănătos și frumos.

Deși există diferite definiții pentru zâmbetul perfect, fiecare persoană este unică, de aceea așteptările realiste și consultarea periodică a dentistului pot oferi un zâmbet sănătos.

#ingrijire dinti, #dinti perfecti, #stomatolog , #Stiri Viata sanatoasa