Corsica, in septembrie. Locul ideal pentru vacante tarzii

Sambata, 18 August 2012, ora 00:00
5575 citiri
Corsica, in septembrie. Locul ideal pentru vacante tarzii

Corsica este ideala pentru vacanta ta din septembrie, iar Porto Vecchio este una dintre bijuteriile insulei pe care merita sa le vizitezi in aceasta perioada. Golful Porto Vecchio este un loc in care te poti relaxa sau poti petrece pana dimineata.

Pentru un plus de rafinament, poti sa te cazezi intr-un hotel elegant langa centrul orasului, cu vedere deaupra golfului Porto Vecchio. Hotelurile de cinci stele de aici iti pun la dispozitie plimbari cu barca, zboruri cu elicopterul, terenuri de golf, dar si sporturi acvatice precum scuba diving, schi nautic, sau plimbari cu skijet-ul.

Tot aici poti calari, poti face plimbari pe munte, iar daca esti pasionat de adrenalina poti practica traversarea canioanelor, prin tehnici de catarare, rapel, inot, mers sau sarituri.

Mai mult, daca esti in cautarea unei plimbari aventuroase la munte, ai in apropiere regiunea montana Alta Rocca, bogata in chei, rauri si cascade.

Tot aici poti face plimbari pe munte, escaladari, poti inota in piscine naturale, poti calari, poti merge cu bicicleta si poti lua masa in satele traditionale Corsicane.

Corsica, insula frumusetii si a contrastelor

Amplasat in partea de sud-est a insulei, orasul Porto Vecchio iti ofera privelisti impresionante deasupra Marii Mediterante, dar si peste munti.

Aici poti scapa foarte usor de aglomeratie, pe drumuri laturalnice si zone mai salbatice, unde te poti bucura in liniste de peisajul variat.

Plajele din jurul Porto Vecchio au nisip alb si ape turcoaz, nu foarte adanci, Palombaggia si Santa Guilia fiind deja printre cele mai renumite din intreaga lume.

Potrivit site-ului oficial al Porto Vecchio, cea mai potrivita perioada sa vizitezi orasul-port este in mai-iunie, dar si in septembrie, atunci cand soarele este inca puternic, dar numarul turistilor scade, raportat la numarul celor care vin aici in iulie sau in august.

Unde te cazezi in Porto Vecchio

Sorin Vaduvoiu, seful agentiei de turism Perfect Tour, iti recomanda Hotel Casadelmar, un hotel de cinci stele, cu un design special, ce urmeaza teme precum apa, aerul si pamantul in designul constructiei si al gradinilor.

Amplasat in sud-estul insulei Corsica, acest hotel ofera vedere deasupra golfului Porto Vecchio si iti ofera ocazia sa experimentezi activitati inedite.

Pretul pentru o camera Superior este de 149 de euro, in timp ce o camera Deluxe costa 166 de euro pe noapte. Pretul este pentru o persoana si include micul dejun.

Cum ajungi in Porto Vecchio?

Pentru ca se apropie una dintre cele mai potrivite perioade in care poti vizita Corsica, Business24 iti ofera, cu ajutorul Perfect Tour, cateva variante de zbor, valabile pentru luna septembrie, la compania Air France.

Pentru plecare in 20 septembrie 2012, ai zborul Bucuresti, Otopeni - Paris, Franta (07:20 - 09:30), apoi din Paris, Franta - Ajaccio, Franta (13:00-14:35). Durata totala a zborului este de opt ore si 15 minute.

La intoarcere am calculat plecarea din 27 septembrie 2012. Atunci ai zborul de la aeroportul Ajaccio, Franta - Paris, Franta: (14:00 - 15:35) si Paris, Franta - Bucuresti, Otopeni (18:55 - 22:45). Durata totala a acestui zbor este de sapte ore si 15 minute.

Tariful unui bilet este de 410 euro, cu taxe de aeroport incluse, in limita locurilor disponibile.

Daca vrei sa pleci mai devreme, ai un zbor in 16 septembrie, cu aceeasi companie.

Plecarea se face de la Bucuresti, Otopeni - Lyon, Franta (08:55 - 10:45) si apoi Lyon, Franta - Ajaccio, Franta (12:55 - 14:05). Zborul dureaza in total sase ore si 10 minute.

La intoarcere, in 23 septembrie, ai avion de la Ajaccio, Franta pana la Nisa, Franta (19:00 - 19:50) si de la Nisa, Franta pana in Bucuresti, pe Otopeni (19:00 - 00:25). Durata totala a zborului este de patru ore si 25 de minute.

Aeroportul Ajaccio Campo dell'Oro se afla la 131 de kilometri de Porto-Vecchio. Drumul, insa, intre aeroport si Porto-Vecchio este sinuos, tocmai de aceea, drumul poate dura si pana la trei ore si 30 de minute.

#Porto Vecchio Corsica, #vacanta Corsica, #vacanta septembrie , #Vacante exotice