Partea nevăzută a turismului de masă în Grecia: "Cum poți plăti pentru a merge pe una dintre cele mai frumoase plaje din lume și a-ți lăsa gunoiul acolo"

Marti, 09 August 2022, ora 10:02
983 citiri
Partea nevăzută a turismului de masă în Grecia: "Cum poți plăti pentru a merge pe una dintre cele mai frumoase plaje din lume și a-ți lăsa gunoiul acolo"
Mormanul de gunoaie de la plajă FOTO Facebook/ Michael Bakas

O fotografie de la faimosul naufragiu din Zakynthos a făcut turul internetului în ultimele ore, deoarece arată partea adesea nevăzută a turismului de masă și problemele pe care le provoacă în comunitățile locale.

Fotografia a fost publicată de ecologistul Michaael Bakas pe profilul personal de Facebook, acesta exprimându-și indignarea față de cei care aruncă gunoiul fără să aibă grijă de mediu și de frumusețea lui naturală.

„Vara greacă 2022.. Nu înțeleg cum poți plăti pentru a merge câteva ore pe una dintre cele mai frumoase plaje din lume și a-ți lăsa gunoiul acolo”, a scris acesta.

În comentarii, urmăritorii i-au aplaudat abordarea.

"Zakynthos are în general o problemă cu gunoiul. Toată insula."

"Măcar nu-i aruncă în epavă".

Epava Zakynthos este o plajă renumită, mai cunoscută sub numele de plaja Navagio, pe partea de est a insulei, lângă satul montan Anafonitria.

Apele cristaline, nisipul alb, stâncile abrupte impresionante și epava pe jumătate scufundată a unei nave alcătuiesc un decor fantastic.

Călătorul german EL Salvatos menționa în 1901, despre zona Navagio, că era o plajă foarte mică cu pietre negre.

Bătrânii din zonă spun că până în 1920 a existat acolo o plajă foarte mică numită Spirili.

După 1922, alunecările de teren au creat prima plajă semnificativă, care a fost aproximativ până la punctul în care se află barca astăzi. Ultima alunecare de teren după naufragiu a creat actuala plajă.

Naufragiul este plasat cronologic în 1983, în timp ce nava transporta țigări de contrabandă. Chiar și astăzi plaja este accesibilă doar dinspre mare.

Din orașul Zakynthos, portul vecin Vromi, dar și din alte părți ale insulei pleacă zilnic bărci spre plaja naufragiului.

Despre Plaja Navagio

Navagio (sau Plaja Naufragiului) este una dintre cele mai faimoase și mai frumoase plaje nu numai în Zakynthos, ci și în întreaga Grecia. Golful pitoresc cu o navă ruginită pe malul său a fost mult timp principala ilustrare a ghizilor de pe această insulă greacă.

Inițial, a fost numit după Sfântul Gheorghe, iar mai târziu a fost redenumită, iar coasta însăși este adesea numită Plaja contrabandiștilor. ...citeste mai departe despre "Partea nevăzută a turismului de masă în Grecia: "Cum poți plăti pentru a merge pe una dintre cele mai frumoase plaje din lume și a-ți lăsa gunoiul acolo"" pe Ziare.com

#vacanta grecia, #turisti, #gunoaie, #plaja, #Zakynthos , #Stiri Vacanta