Agenția de turism ce și-a declarat insolvența, stricând vacanțele a zeci de români. Acționarul majoritar părăsise afacerea

Luni, 22 August 2022, ora 18:14
582 citiri
Agenția de turism ce și-a declarat insolvența, stricând vacanțele a zeci de români. Acționarul majoritar părăsise afacerea
Plajă din Antalya FOTO: PIxabay.com

O agenție de turism și-a anunțat insolvența lăsând zeci de români fără cazare în Turcia. Administratorul companiei se află în prezent în Turcia pentru a soluţiona problemele pe cale amiabilă şi se va prezenta miercuri la sediul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului.

Compania care are acum probleme se numește Soley Tour, potrivit News.ro. Aceasta a intrat în incapacitate de plată. Alți turoperatori din România au anunţat că încearcă să ajute turiştii care au fost afectaţi, care fie sunt blocati în destinaţia de vacanţă, fie au rămas fără vacanţa plătită.

Acționarul român a părăsit afacera la finalul anului trecut

Unele companii de turism anunţă pe grupurile de Facebook că oferă transportul gratuit, în limita locurilor disponibile pentru românii rămaşi în vacanţă în Turcia.

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a anunţat luni, 22 august, că, în urma demersurilor pentru identificarea situaţiei în care se află Agenţia de Turism Soley Tour, deţine informaţia, comunicată verbal de către administratorul societăţii, potrivit căreia acum 78 de turişti care au achitat pachete turistice de la Soley Tour se află în Turcia şi au asigurate cazarea şi transportul de către agenţia de turism.

Soley Tour este agenţie de turism româno-turcă, înfiinţată în anul 2020, avându-l acţionar majoritar pe Ionuţ Nedea, proprietarul Litoralulromanesc.ro, care vinde vacanţe la Marea Neagră. În acest business, Ionuţ Nedea s-a asociat cu Erdinc Adali, iar Nedea a părăsit Soley Tour la sfârşitul anului 2021.

”În urma demersurilor echipei Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului pentru identificarea situaţiei în care se află agenţia de Turism Soley Tour, MAT deţine următoarele informaţii comunicate verbal de către administratorul societăţii:

1. La această oră, 78 de turişti care au achitat pachete turistice de la Soley Tour se află în Turcia şi au asigurate cazarea şi transportul de către agenţia de turism.

2. Administratorul Agenţiei Soley Tour se află în prezent în Turcia pentru a soluţiona problemele identificate pe cale amiabilă şi se va prezenta miercuri la sediul MAT pentru efectuarea verificărilor dispuse de către minister.

MAT doreşte să le mulţumească tuturor agenţiilor de turism care şi-au arătat disponibilitatea pentru asigurarea gratuită a serviciilor de transport de întoarcere în ţară a turiştil ...citeste mai departe despre "Agenția de turism ce și-a declarat insolvența, stricând vacanțele a zeci de români. Acționarul majoritar părăsise afacerea" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#SoleyTour, #insolventa, #Ionut Nedea, #Erdinc Adali, #vacanta Turcia, #turisti cazare, #MAT , #Stiri Vacanta