Cum sa inchiriezi o masina in UE

Vineri, 25 Septembrie 2015, ora 15:35
1328 citiri
Cum sa inchiriezi o masina in UE
Foto: Pixabay

Te-ai decis sa inchiriezi o masina pentru o calatorie de afaceri sau pentru petrecerea vacantei in Europa, dar nu stii cum sa procedezi si la ce trebuie sa fii atent?

Inainte de inchirierea masinii se recomanda sa compari ofertele, astfel incat cea aleasa sa corespunda nevoilor tale, disponibilitatilor si bugetului alocat.

De regula, o masina se inchiriaza avand in vedere trei considerente: numarul de persoane cu care calatoresti si al bagajelor, numarul kilometrilor pe care vrei sa ii parcurgi si caracteristicile masinii, acestea din urma fiind diferite in functie de zona pe care vrei sa o vizitezi.

Spre exemplu, pentru o zona montana se recomanda o masina cu o capacitate mare, iar pentru vizitarea unei zone istorice o masina de dimensiuni mai mici.

Odata facuta alegerea companiei si a masinii pe care vrei sa o inchiriezi trebuie sa te decizi cum faci rezervarea: online, prin intermediul site-ului companiei sau al platformelor web specializate sau direct de la ghiseul companiei.

Cateva detalii la care trebuie sa fii atent

Verifica, inainte de a face rezervarea, ce au spus alti consumatori despre compania de la care vrei sa inchiriezi masina sau despre platforma online; verifica daca masina pe care doresti sa o inchiriezi este cea care corespunde cel mai bine nevoilor tale; nu incerca sa te ghidezi doar dupa pret, conditiile de inchiriere sunt cele care ar trebui sa iti ofere siguranta unei inchirieri fara probleme.

"Inchirierea unei masini este de cele mai multe ori un mijloc practic si comod pentru a calatori in Europa. Insa, necitirea conditiilor de inchiriere, a informatiilor privind atentionarile speciale sau a celor privind raspunderea companiei, iti poate crea o multime de surprize neplacute. Centrul European al Consumatorilor Romania are mereu pentru tine sfaturi practice, care sa te ajute sa eviti eventualele probleme" a declarat Irina Chiritoiu, Director Centrul European al Consumatorilor - ECC Romania

#Cum sa inchiriezi o ma ina , #Stiri Vacanta