Turnul Eiffel: Un pasaj subteran va imbunatati confortul turistilor

Luni, 18 Iunie 2012, ora 18:19
2173 citiri
Turnul Eiffel: Un pasaj subteran va imbunatati confortul turistilor

Orele nesfarsite de asteptare in ploaie sau pe canicula, ale turistilor care doresc sa viziteze bijuteria Parisului, Turnul Eiffel, ar putea deveni doar o amintire, cu ajutorul unei initiative ce presupune realizarea unui pasaj subteran la picioarele monumentului.

Astfel, marti, consiliul local al Parisului va trimite arhitectilor o solicitare pentru proiecte, care sa sporeasca confortul turistilor si sa care sa vina cu solutii pentru adaugarea unor servicii extrem de necesare, fara a distruge estetica monumentului construit in cinstea ingineriei moderne franceze, scrie Reuters.

Ideea de a sapa sub turnul de 324 de metri nu este noua si a fost privita cu scepticism in trecut, insa cele sapte milioane de vizitatori care in fiecare an urca in turnul ce dateaza din 1889, pun presiune pe autoritatile pariziene sa gaseasca solutii pentru o primire mai placuta.

"Pentru ca avem mare nevoie de facilitati suplimentare pentru intampinarea vizitatorilor, singura solutie este sa sapam. Este o chestiune de confort si de imbunatatire a sistemului de organizare a turistilor. Nu e placut pentru turisti sa astepte ore intregi, afara, in ploaie sau in arsita", a declarat Jean-Bernard Bros, presedintele grupului SETE, care administreaza monumentul istoric.

Astfel, in subteran, ar putea fi organizate case de bilete, puncte de control, birouri de informatii, toalete, magazine cu suveniruri si chiar un muzeu dedicat lui Gustave Eiffel.

In plus, constructiile la suprafata, care ar afecta estetica monumentului, ar putea provoca valuri de proteste din partea parizienilor care s-au obisnuit sa indrageasca constructia, caracterizata drept un "spin in ochi" in secolul al 19-lea.

Insa Bros insista ca ideea nu este de a crea o opera de arta in sine, asa cum este controversata piramida de la intrarea in muzeul Luvru si nici un centru comercial, ci pur si simplu, un spatiu destinat strict turnului.

In continuare, studiile de fezabilitate vor determina daca un astfel de proiect este posibil de realizat, fara a afecta structura de rezistenta a turnului si cat va costa un astfel de pasaj subteran.

Proiectul ar putea incepe in doi ani si ar putea dura inca trei, fiind finantat din veniturile pe care monumentul le genereaza.

#pasaj subteran Turnul Eiffel, #turisti Turnul Eiffel, #proiect turisti Turnul Eiffel , #Destinatii turistice