Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Jet Capsule, un mini-iaht cu veleitati de salupa-taxi de lux

Jet Capsule, un mini-iaht cu veleitati de salupa-taxi de lux


Napoletanii de la Fiart Mare sunt responsabili de aparitia lui Jet Capsule, un mini-iaht care poate fi modificat pentru a se transforma rapid si intr-o salupa taxi.

Versatila ambarcatiune este o creatie cu design futurist a constructorilor italieni si poate usor sa devina una dintre senzatiile de sezon in porturile turistice de la Mediterana, remarca portalul Lux Expose.

Ambarcatiunea va fi produsa incepand cu 2016, iar constructorii s-au gandit deja sa ofere cat mai multe variante de design interior pentru Jet Capsule.

Vasul pleaca din prima cu dotari care includ usi de acces in cabina la pupa, geamuri fotocromice, un acoperis care poate fi folosit pe post de spatiu de relaxare, instalatie de climatizare, toaleta si cabina.

De aici incolo insa, totul depinde de tine! Jet Capsule este conceputa sa raspunda unor nevoi diferite, de la taxi acvatic, cu o incarcatura maxima de 12 pasageri, pana la salupa de lux sau mini-iaht pentru o petrecere in port cu amicii.

De fapt, personalizarea ambarcatiunii este elementul care defineste aceasta creatie de 100.000 de dolari a constructorilor navali din Napoli.

Intr-o varianta de lux, pretul unui mini-iaht Jet Capsule poate creste pana la 150.000 de dolari.

Merita insa, daca este sa tii cont de dotarile suplimentare pe care le adauga constructorii italieni: motorizare suplimentara care creste puterea vasului de la 370 CP la 600 CP, inca un motor electric destinat croazierelor pe rauri sau in arii naturale protejate etc.

Vasul este un mini-iaht in toata regula daca este sa te iei dupa dimensiunile sale de 7,6 metri lungime, 3,5 metri latime si 2,3 metri inaltimea suprastructurii.

In acelasi timp, Jet Capsule este o adevarata ambarcatiune de viteza, atingand 38 de noduri (71 km/h) in conditii normale si 32 de noduri (51 km/h) cu o incarcatura maxima.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 4344 ori