Cum ar trebui sa arate iahtul viitorului: Cam cum si-l imagina si Jules Verne

Sambata, 01 August 2015, ora 00:00
5552 citiri
Cum ar trebui sa arate iahtul viitorului: Cam cum si-l imagina si Jules Verne
Foto: Andy Waugh

Unul dintre cei mai tineri designeri britanici, Andy Waugh, face dovada talentului sau printr-un proiect indraznet pentru un super iaht care impinge estetica si rafinamentul ambarcatiunilor de lux dincolo de limitele intalnite in ziua de astazi.

Nouveau, numele ales pentru conceptul de super iaht al lui Waugh, spune cam totul despre imaginatia de care a dat dovada designerul din Marea Britanie, cred reporterii revistei Luxatic.

Inspirat de maestrii curentului Art Nouveau, tanarul britanic a pus pe plansa un fascinant model de ambarcatiune care combina dinamismul cu eleganta formelor navei, amintind de faimosul submarin Nautilus imaginat de Jules Verne.

Liniile curbe accentuate ale carenei si ale suprastructurii vasului, ca si dimensiunile neobisnuite ale peretilor de sticla fac ca super iahtul Nouveau sa para desprins dintr-un film SF, iar forma sa neobisnuita se traduce si printr-o generozitate mare a spatiilor interioare.

Puntea principala adaposteste nu mai putin de doua cabine VIP continuate cu un spatiu destinat servirii mesei si o sala de relaxare care se intinde pana spre o piscina cu margini ascunse.

Pe puntea superioara isi are locul apartamentul principal, cu balcoane la babord si tribord. Si la acest nivel confortul pasagerilor este sporit prin adaugarea unei piscine si a unor zone de relaxare in zona dinspre pupa.

Alte patru cabine pentru pasageri si spatii de cazare pentru un echipaj de 18 persoane se regasesc la nivelul puntii inferioare a ambarcatiunii.

Practic, in acest moment, super iahtul lui Waugh mai are nevoie doar de un miliardar excentric menit sa transpuna in realitate interesantul concept de ambarcatiune de lux iesit din mainile designerului britanic.

#concept super iaht Nouveau, #super iaht uluitor, #proiect ambarcatiune lux , #Yachting