Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Țiriac a scos la lumină una dintre cele mai valoroase mașini ale colecției sale. Are trei tone și a aparținut unui mare star internațional FOTO

Țiriac a scos la lumină una dintre cele mai valoroase mașini ale colecției sale. Are trei tone și a aparținut unui mare star internațional FOTO

Colecția de mașini aparținând lui Ion Țiriac este singura galerie din lume care include toate cele 7 modele Phantom ale seriei I-VII.

Exemplarul Phantom V expus în galeria Tiriac Collection a fost finalizat pe 23 martie 1960. A ajuns în posesia lui Sir Elton John în 25 mai 1990, iar artistul a cerut vopsirea mașinii în nuanțele roz și alb, cu un interior asortat.

Phantom V a fost o limuzină ultra-exclusivistă, cu patru uși, construită de Rolls-Royce între anii 1959 și 1968.

A fost una dintre cele mai mari mașini produse vreodată la fabrica din Crewe, iar Rolls-Royce a folosit aceasta ocazie pentru a lansa un motor pe atunci nou, dar acum familiar iubitorilor acestei marci: V8 de 6.3 litri. Era o mașină de dimensiuni apreciabile, care cântărea în jur de tre tone. Phantom V avea un ampatament de 3.6 metri și spațiul dedicat pasagerilor era imens, în special in partea din spate.

Rolls-Royce a fabricat numai 793 de exemplare Phantom V. Regina Mama si fiica acesteia, Regina Elizabeta a II-a, au folosit Phantom V ca mașină oficiala de stat, modelul Rolls-Royce fiind retras din serviciul Regal abia în 2002. Guvernatorul din Hong Kong a folosit un Phantom V până când China a preluat controlul provinciei, în 1997. Șahul Iranului a deținut o astfel de mașină până la exilarea sa. Regele Olaf al V-lea al Norvegiei a folosit un exemplar produs în 1962. Președintele iugoslav Tito a fost și el proprietarul unui Phantom V.

Phantom V a fost popular în filme și în rândul artiștilor. John Lennon a comandat un Phantom V personalizat, vopsit în stilul căruțelor țigănești. Exemplarul Phantom V expus în galeria Tiriac Collection a fost finalizat pe 23 martie 1960.

Exemplarul lui Ion Țiriac a fost cumpărat în 2010 și are 38.732 de mile la bord (aproximativ 62.380 de kilometri).

View this post on Instagram A post shared by Tiriac Collection (@tiriaccollection) ...citeste mai departe despre "Țiriac a scos la lumină una dintre cele mai valoroase mașini ale colecției sale. Are trei tone și a aparținut unui mare star internațional FOTO" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 402 ori