Lionel Messi, acuzat ca a fraudat statul spaniol cu peste patru milioane de euro

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 16:17
2358 citiri
Lionel Messi, acuzat ca a fraudat statul spaniol cu peste patru milioane de euro

Atacantul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, este acuzat impreuna cu tatal sau, Jorge Horacio Messi, pentru o frauda fiscala mai mare de patru milioane de euro, informeaza cadenaser.com.

Potrivit procuraturii din Barcelona, un proces impotriva lui Lionel Messi si a tatalui acestuia, care contine trei capete de acuzare, a fost deschis. Anchetatorii sustin ca Messi nu ar fi platit taxe in valoare de patru milioane de euro pentru veniturile realizate in anii 2007, 2008 si 2009.

Plangerea, semnata de procurorul Raquel Amado, a fost inaintata la tribunalul din Gava (Barcelona), unde fotbalistul argentinian isi are resedinta.

Conform plangerii, Messi, desemnat de patru ori cel mai bun fotbalist din lume, ar fi simulat mutarea drepturilor sale de imagine pe niste firme aflate in paradisuri fiscale, ca Belize si Uruguay, si in acelasi timp a semnat acorduri de licenta sau servicii cu alte companii situate in jurisdictii de "confort", precum Marea Britanie si Elvetia.

Veniturile fotbalistului ar fi fost transferate din aceste tari europene catre societati aflate in paradisuri fiscale si astfel nu au fost supuse impozitarii, deoarece trezoreria spaniola nu avea acces la informatii.

Lionel Messi are un salariu anual de aproximativ 8,5 milioane de euro si o avere estimata la 90 de milioane de euro.

#evaziune fiscala Lionel Messi, #proces Spania Lionel Messi, #evaziune fiscala fotbal, #venituri Lionel Messi Barcelona , #Stiri Sport