Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul Romaniei anunta cand va fi finalizat noul stadion din Craiova

Guvernul Romaniei anunta cand va fi finalizat noul stadion din Craiova
Guvernul Romaniei a anuntat prin intermediul unui comunicat de presa cand va fi finalizat noul stadion din Craiova.

Potrivit acestui comunicat, lucrarile vor fi incheiate la sfarsitul lunii august.

"Noul stadion de fotbal din Craiova, aflat in faza de executie pe locatia vechiului stadion Ion Oblemenco, care a fost demolat, va putea gazdui competitii sportive de nivel FIFA, UEFA Champions League si UEFA Europa League, potrivit indicatorilor tehnico-economici ai acestui obiectiv de investitii, revizuiti printr-o hotarare adoptata in sedinta de astazi a guvernului.

Gradul de realizare a acestei investitii este in prezent de aproximativ 95%, astfel ca la sfarsitul lunii august va fi efectuata receptia la terminarea lucrarilor, urmand ca ulterior beneficiarul sa demareze procedurile de autorizare specifice.

Stadionul va avea 27.001,42 mp suprafata construita la sol, 54.159,96 mp suprafata desfasurata, 7 nivele (P+6E, 50,14 m inaltime) si o capacitate de 30.983 de locuri in tribune pentru spectatori, dupa cum urmeaza:

* 232 de locuri pentru persoane cu dizabilitati in scaune cu rotile, inclusiv insotitori;
* 350 de locuri pentru reprezentantii mass-media;
* 2.368 de locuri pentru spectatori VIP, din care 440 de locuri in loje;
* 28.033 de locuri pentru public", se arata in comunicatul Guvernului.

Data finalizarii constructiei nu va fi insa si cea a inaugurarii.

Dupa ce lucrarile se vor incheia, stadionul va trece din proprietatea Companiei Nationale de Investitii in cea a Primariei Craiova.

Autoritatile locale din Banie vor trebui apoi sa obtina toate avizele necesare functionarii arenei, abia dupa aceea urmand a se stabili un termen pentru inaugurare.

239.979.000 de lei, aproximativ 52.656.000 de euro, costa constructia stadionului din Craiova.

M.D. ...citeste mai departe despre "Guvernul Romaniei anunta cand va fi finalizat noul stadion din Craiova" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1272 ori