Desi piata de pariuri online din Romania creste, potentialul sau real este mult mai mare

Vineri, 07 Octombrie 2016, ora 12:20
2166 citiri
Desi piata de pariuri online din Romania creste, potentialul sau real este mult mai mare

Fondatorul comunitatii pariorilor din Romania, Cadar Marius, ne-a dezvaluit cateva detalii interesante cu privire la situatia actuala a pariorilor si a pietei de pariuri online care activeaza la noi in tara.

Comunitatea pe care o reprezinta a efectuat un sondaj online in 2013, care a fost reluat si in urma cu cateva zile.

Chestionarul a fost completat de peste 3.000 de persoane si ultimele rezultate indica o scadere cu aproximativ 5% a numarului de pariori care joaca exclusiv online, in comparatie cu situatia intalnita acum 3 ani de zile, desi piata de pariuri online din Romania este intr-o continua crestere.

De ce evita anumiti pariori sa joace online?

Numai 14% dintre pasionati pariaza exclusiv la case de pariuri sportive online. 86% dintre pariori joaca offline, iar numai jumatate dintre acestia pariaza sau au pariat si online, reiese din sondajul realizat de https://pariurix.com.

Daca ne gandim la evolutia tehnologica de pe plan local din ultimii ani, aceste cifre nu par sa fie in concordanta cu ultimele tendinte.

Totusi, Cadar Marius ne-a spus ca: "O buna parte dintre pariori nu sunt inca in clar cu schimbarile legislative care au avut loc in toamna anului 2015. Foarte multi sunt speriati din cauza celebrului scandal care a generat si o serie de amenzi, fapt pentru care aleg sa parieze la agentiile de cartier. Acum piata de pariuri online este reglementata si odata cu acordarea licentelor definitive in ultimele luni, mai mult ca sigur oamenii isi vor recapata usor-usor increderea in online."

Ce urmeaza si ce este de facut?

In acest moment, in Romania, avem 16 case de pariuri online licentiate, la care doritorii pot juca in mod 100% legal.

Piata jocurilor de noroc online din Romania genereaza incasari de peste 1 miliard de Euro, dintre care aproximativ 85% se intorc inapoi la jucatori.

Peste 1 milion de jucatori romani au pariat online in acest an. Potrivit autoritatilor, ne putem astepta ca industria sa inregistreze o crestere substantiala in anul urmator, care va fi determinata de acomodarea jucatorilor cu declararea veniturilor si cu intrarea in legalitate.

Cadar Marius este de parere ca anul 2017 trebuie sa fie unul dedicat educarii pariorilor; trebuie sa le fie semnalata situatia curenta tuturor celor interesati de fenomen, pentru ca zvonurile ignorantilor sa nu mai estompeze dezvoltarea industriei, al carui potential pare sa fie urias.

"Avem din ce in ce mai multi operatori, din ce in ce mai multa expunere, oferte si asa mai departe, insa cei care incep sa parieze aleg in necunostinta de cauza agentiile offline, de teama sa nu fie amendati sau mai stiu eu ce. Am facut si voi face in continuare demersurile necesare pentru ca pariorii romani sa aiba in permanenta o sursa completa, actualizata si moderna de informare", ne-a spus Cadar Marius, facand referire la site-ul comunitatii pe care o reprezinta.

Ghidul pariurilor sportive online

Fondatorul comunitatii pariorilor din Romania a publicat recent si un ghid educativ gratuit, dedicat celor care vor sa inteleaga si sa invete bazele pariurilor online si pasii pe care ii au de facut pentru a putea paria online legal si in siguranta.

Puteti descarca acest ghid, in format PDF, de la adresa: https://pariurix.com/ghid-pariuri-sportive-online-de-cadar-marius-ghidul-pariorului-incepator.html.

#pariuri online Romania, #piata pariuri online, #case pariuri online , #Stiri Sport