Castigatoarea Ligii Europa va evolua in Liga Campionilor incepand din 2015

Sambata, 25 Mai 2013, ora 12:52
1057 citiri
Castigatoarea Ligii Europa va evolua in Liga Campionilor incepand din 2015

Castigatoarea Ligii Europa va fi calificata, incepand din 2015, in editia urmatoare a Ligii Campionilor, a anuntat, vineri, secretarul general al UEFA, Gianni Infantino, citat de AFP.

Invingatoarea editiei 2014-15 a Ligii Europa va juca astfel in 2015-16 in Liga Campionilor.

"Comitetul de competitii a aprobat un nou concept, iar acesta a fost validat de Comitetul Executiv al UEFA. Liga Campionilor este cea mai buna competitie din lume. Nu ne atingem de ea. Dar penru Liga Europa trebuia facut ceva. Astfel s-a decis ca invingatoarea sa se califice in editia urmatoare a Ligii Campionilor incepand din 2015. Adica asta inseamna ca invingatoarea Ligii Europa in 2014/2015 va juca in Liga Campionilor in editia 2015/2016", a declarat Infantino.

UEFA a precizat ca acest "bilet de intrare" este valabil pentru play-off-ul Ligii Campionilor.

"Castigatoarea ar putea accede chiar direct in faza grupelor, daca si castigatoarea Ligii Campionilor se califica prin campionatul sau national, eliberand astfel un loc in faza grupelor. In schimb, daca invingatoarea Ligii Europa este deja calificata pentru Liga Campionilor prin campionatul sau, atunci nu va exista un loc suplimentar pentru finalista", a explicat Infantino.

In consecinta, numarul maxim de echipe din aceeasi tara care pot participa in Liga Campionilor trece de la patru la cinci.

De asemenea, in Liga Europa, numarul echipelor care vor merge direct creste la 16, din primele 12 campionate ale Europei, fata de sase in prezent, din primele sase ligi.

#castigatoare Liga Europa, #Liga Campionilor fotbal , #Stiri Sport