Fitness dupa sarbatori: Cum scapi de kilograme, cu Cori Gramescu

Vineri, 03 Ianuarie 2014, ora 00:00
3612 citiri
Fitness dupa sarbatori: Cum scapi de kilograme, cu Cori Gramescu

Mesele traditionale din perioada sarbatorilor de iarna sunt un prilej de mare bucurie si relaxare, dar din pacate vin la pachet cu un exces caloric semnificativ si adesea lasa in urma lor un exces ponderal de doua-trei kilograme.

"Pentru a scapa de acest castig nedorit, va recomand ca in fiecare zi sa incercati totusi sa fiti activi - mergem pe jos, facem o plimbare in aer curat, cateva ore de ski sau, daca suntem la un hotel, sa nu ocolim piscina sau chiar sala de forta, pentru ca toate aceste interventii sanatoase ne ajuta sa reducem din impactul negativ asupra siluetei si sanatatii pe care il produce meniul traditional de iarna", spune Cori Gramescu, intructor de Fitness LadyFit.

"Pe langa aceste solutii, la indemana mai avem si un set de miscari simple, care pot fi facute oricand acasa si care ne ajuta sa ne mentinem in limite rezonabile greutatea", mai spune aceasta.

Pentru perioada sarbatorilor este indicat sa facem exercitii pentru picioare, sustine Cori Gramescu, pentru ca sunt printre cele mai eficiente din punctul de vedere al consumului caloric.

"Exercitiile usoare pentru abdomen si spate ne vor ajuta sa usuram tranzitul digestiv si sa reducem din senzatia de balonare cu care se confrunta majoritatea romanilor in aceasta perioada", subliniaza instructoarea de fitness.

Cori Gramescu a impartasit pentru Business24 cateva dintre secretele sale de frumusete:

Kickbacks

Este cel mai bun exercitiu pentru bombarea feselor. Trebuie lucrat cu atentie, lent, cu tot corpul contractat, pentru a nu balansa bazinul si coloana lombara. Asezata pe palme si genunchi, cu palmele direct sub umar si genunchii perpendicular pe sol, incordeaza abdomenul si strange fesele.

Impinge piciorul spre tavan, cu genunchiul flexat la 90 de grade si ridica piciorul pana cand genunchiul ajunge la inaltimea bazinului.

Revino lent la sol si repeta. Pentru a simti efectele acestui exercitiu, trebuie sa lucrezi cate patru seturi a cate 10 repetari pentru fiecare picior in parte. Are efect de lifting la nivelul feselor.

Side lift

Este un exercitiu care modeleaza linia coapselor si a taliei, dar trebuie sa tii bazinul aliniat cu umerii si calcaiele. Pentru aceasta e important sa incordezi bine abdomenul, pentru a stabiliza aliniamentul trunchiului. Asezata pe laterala cu genunchii indoiti, palma sprijinita sub umar si cealalta asezata in talie, ca sa verifici ca mentii abdomenul incordat.

Urmareste sa ai calcaiele, palma de sprijin si bazinul in linie dreapta. Incordezi coapsele si fesele si ridici bazinul de la sol, pana cand formezi o linie dreapta de la calcaie la umar. Mentii trei secunde si cobori lent, apoi reiei miscarea pe aceeasi parte.

Pentru eficienta maxima e bine sa lucrezi cate 2 seturi a cate 10 repetari pentru fiecare parte.

Back Lunges

Este un exercitiu complex pentru remodelarea coapselor si feselor, in care e bine sa te folosesti de stepper pentru mai multa siguranta si stabilitate , dar

poate fi la fel de bine executat si pe podea. Pornesti cu picioarele flexate la 90 de grade, cu sprijin cu palmele pe stepper si spatele drept, intr-o pozitie usor ghemuita.

Apoi rapid duci un picior in spate si cobori intr-o fandare lunga, tinand piciorul din spate perfect intins si trunchiul drept. Mentine trei secunde, apoi revino rapid langa stepper. Pentru eficienta maxima e bine sa lucrezi 3 seturi a cate 10 repetari cu fiecare picior in parte, dar daca esti abia la inceput cu antrenamentele e indicat sa alternezi picioarele pentru a nu obosi excesiv.

Deep Squats

Si acest exercitiu se lucreaza tot cu ajutorul stepperului, iar miscarea este lenta si foarte controlata. Porneste cu picioarele departate si intinse de o

parte si de alta a stepperului, genunchii intinsi, spatele drept si palmele sprijinite pe marginea stepperului.

Apoi indoaie lent genunchii si muta palmele pe cealalta margine a stepperului si intinde bine spatele. Mentine pozitia 3 secunde si revino lent la aliniamentul initial. Pentru rezultate maxime executa 4 seturi a cate 10 repetari.

Exercitii pentru abdomen

Intinde-te pe spate, tine palmele sub cap si flexeaza picioarele astfel incat gambele sa fie paralele cu solul si genunchii sa fie deasupra bazinului.

Ridica omoplatii de pe sol. Tine abdomenul incordat si du cotul drept catre genunchiul stang. Intinde bine piciorul drept spre diagonala. Alterneaza partile cat sa faci 8 miscari. Efectueaza 2 seturi a cate 8 repetari pentru fiecare picior in parte.

Pilates este un tip de antrenament care te ajuta sa iti intaresti musculatura abdomenului si a coapselor. Acest exercitiu provoaca totii muschii abdomenului si, daca il exersezi regulat, vei vedea ce rezultate uimitoare poate avea Pilates pentru tine!

Aseaza-te in sezut, cu spatele drept si picioarele departate si flexate. Incordeaza bine de tot abdomenul si, fara sa te dezechilibrezi, intinde amandoua picioarele spre diagonala. Incordeaza spatele si abdomenul si mentine picioarele nemiscate, in timp ce intinzi mainile deasupra capului. Mentine pozitia si, in timp ce expiri, coboara lent si controlat trunchiul spre sol.

Atentie, nu te arcui de spate! Trebuie sa lucrezi doar din abdomen sis a iti tii echilibrul cu ajutorul bratelor. Este un exercitiu foarte eficient, si sunt necesare doar 10 repetari pentru a simti cum iti lucreaza abdomenul.

#Cori Gramescu fitness, #cum scapi kilograme, #kilograme Sarbatori , #Fitness