Dresaj natural ecvestru la Seara Cailor

Marti, 17 Septembrie 2013, ora 15:55
1904 citiri
Dresaj natural ecvestru la Seara Cailor

Electrizantul si originalul show ecvestru nocturn Seara Cailor va fi unul dintre principalele puncte de atractie ale celei de-a doua editii a Salonului Calului, care se va desfasura in perioada 26-29 septembrie, langa Bucuresti (DN1).

Evenimentul Seara Cailor, din data de 28 septembrie, ora 20.00, de la sediul Clubului Equestria, il are ca invitat special pe actorul Denis Stefan, un cunoscut sustinator al cailor si echitatiei, care va prezenta, in premiera in Romania, un numar de dresaj natural.

Modulul de dresaj natural va fi o demonstratie de dresura la liber, fara harnasament si zabaluta, demonstratie ce va fi prezentata in stil open, interactiv cu publicul. Tehnica dresajului natural, promovata de actor in cadrul Programului "Caii Romaniei", lansat in 2012, are in vedere dezvoltarea unei metode ce pune accent pe dialogul dintre om si cal, pe perfectionarea modului de comunicare dintre oameni si cai, utilizand limba inteligentelor animale si aptitudinile lor native.

De asemenea, in timpul Galei de deschidere a Salonului Calului, care va debuta sambata la ora 11.00, actorul Denis Stefan va prezenta o demonstratie de tir cu arcul calare, in care va trage in tinte fixe, mobile si in stilul vanatorilor vechi cu calul culcat la pamant.

"Un eveniment de anvergura Salonului Calului este de foarte bun augur pentru iubitorii de cai din Romania si ajuta la dezvoltarea si intelegerea acestui nobil sport in tara noastra. Programul , pe care il reprezint, vine la Seara Cailor cu o premiera in Romania: tehnici de dresaj care pun in valoare psihologia calului, empatia cu calul si ajuta la formarea unui parteneriat frumos si durabil intre om si cal. E important sa le aratam cailor respectul cuvenit si sa-i asezam in viata noastra la locul pe care-l merita. De aceea cred ca e important ca acest gen de evenimente sa devina mai dese in Romania, sa fie mai bine promovate, pentru a educa publicul iubitor de cai si a forma gustul si spiritul unei noi generatii de calareti", a declarat actorul Denis Stefan, cunoscut din telenovelele "Inima de tigan" si "Daria, iubirea mea" de la Pro TV, "In familie" de la Prima TV etc.

Alte numere din programul special Seara Cailor includ: dresaj de inalta scoala, un program cu ponei realizat de copii, numere pline de fantezie, care au la baza folclorul, basmele si istoria romaneasca (Visul unei nopti de toamna, Calul inaripat, Caruselul, Balaurul, Turnir medieval), cascadorii fara sa etc.

Spectacolul va fi prezentat de actorul Razvan Oprea de la Teatrul National din Bucuresti.

Salonul Calului se va desfasura in perioada 26-29 septembrie 2013, intr-o formula dinamica si creativa, care include un complex program de spectacol ecvestru si competitional.

Partea competitionala a Salonului Calului include Trofeul Equestria si Concursul international de sarituri peste obstacole Marele Premiu al Municipiului Bucuresti, aflat la a treia editie consecutiva. Vor lua startul in jur de 180-200 de cai, plus 30-40 de cai si ponei pentru show-uri si demonstratii, concurenti din tari europene precum Germania, Bulgaria, Ungaria si Turcia. Gilbert Remy, arbitru international de grad III, acreditat de Federatia Internationala de Echitatie, va fi cel care va gandi si construi parcursurile de obstacole pentru toate cele 17 probe competitionale din cadrul evenimentului.

Biletele la cea de-a doua editie a Salonului Calului s-au pus in vanzare pe www.myticket.ro, www.ticketpoint.ro , in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Sala Palatului, Libraria "Mihai Eminescu", precum si la sediul clubului Equestria (sat Tancabesti, com. Snagov, pe DN 1).

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe site-ul www.salonulcalului-equestria.ro

#dresaj cai, #Seara Cailor 2013, #Salonul Calului 2013, #Denis Stefan echitatie, #calarie actor Denis Stefan , #Echitatie