Fii propriul tau make-up artist! - Sfaturi de la Dana Argesan

Sambata, 12 Mai 2012, ora 00:00
4093 citiri
Fii propriul tau make-up artist! - Sfaturi de la Dana Argesan

Dana Argesan, make-up artist roman prezent la festivalul de la Cannes explica pentru Business24 care sunt cele mai importante reguli pentru un machiaj reusit. Ea vorbeste si despre greseala pe care o fac doamnele cand asorteaza machiajul la culoarea vestimentatiei.

"In acesta situatie trebuie respectata doar paleta cromatica. Respectiv: rece sau cald. In linii mari: odata identificata paleta se vor adapta culorile.

Daca oufit-ul este rece (bleumarin, negru, gri, verde inchis, mov inchis) atunci machiajul trebuie compus din nuante de gri la nivelul ochilor.

In cazul unei palete cromatice calde (bej, maro, rosu, orange, galben) machiajul va fi compus din nuante de bej, auriu, maro, nisipiu, grej", a adaugat Dana Argesan.

Desi trendurile din aceasta vara sunt variate si indraznete, make-up artistul iti recomanda look-ul conservator, clasic si cat mai natural.

"Mici touch-uri trendy sub forma unui ruj mai conturat de corail, sau doar un blush in nuanta de piersica pot sublinia subtil pasul cu moda", a explicat make-up artistul, pentru Business24.

Reguli pentru machiajul reusit

Potrivit acesteia, cea mai importanta si costisitoare ca timp este ingrijirea corespunzatoare a tenului.

Aceasta etapa este urmata de identificarea corecta a nuantei si texturii de fond de ten pentru uniformizarea impecabila si fara exces a tenului. Si la fel de important, machiajul de zi sa se execute la lumina naturala.

In plus, din trusa de farduri nu trebuie sa lipseasca servetelele matifiante pentru zona T, rujul si blush-ul.

In acest sens, make-up artistul Dana Argesan organizeaza un curs de auto-machiaj personalizat, "Fii propriul tau make-up artist!".

Pe parcursul unei zile, sub directa supraveghere a Danei Argesan, fiecare participanta din cele 6, primeste sfaturi pentru pregatirea tenului, alegerea paletei de culori pentru machiaj, produsele si ustensilele necesare, aplicarea machiajului pas cu pas, crearea si transformarea diferitelor look-uri, precum si trucuri valoroase pentru punerea in evidenta a calitatilor si mascarea defectelor.

Cursul "Fii propriul tau make-up artist!" se inspira chiar din dorintele tale

In primul rand vine in intampinarea solicitarilor clientelor mele si totodata din necesitatea fiecarei domnisoare si doamne de a arata impecabil in orice context.

Machiajul fiind parte integranta a imaginii personale, trebuie stapanite niste notiuni ce stau la baza reusitei fie a unui machiaj de zi sau a unui machiaj de seara.

Care sunt "modulele" pe care le vei urma in cadrul cursului

Modulele vor fi personalizate, adaptate pentru fiecare cursanta. Acestea vizeaza trasaturile fiecarei cursante, locul unde isi desfasoara activitatea si inclusiv consilierea pe marginea produselor pe care le are in trusa personala.

Se va face incursiunea in tehnica machiajului diurn si adaptarea acestuia pentru diverse ocazii (cocktail-uri, dineuri sau party-uri).

Cursuri pentru doamne de cariera

Aceste cursuri sunt gandite pentru doamne de cariera, motiv pentru care cursurile se desfasoara duminica. Vorbim de un curs intensiv care dureaza o zi, iar clasa va fi formata din maxim 6 cursante.

Fiecare cursanta va urmari expunerea mea si se va desfasura la o masa de machiaj special personalizata, avand la dispozitie un kit complet de make-up si pensule profesionale.

Pretul unui curs este de 350 euro/persoana si cuprinde incursiunea in cele doua tehnici de make-up: zi vs. seara, identificarea formei de sprancene adecvata tipului de fata si ten si o fisa personalizata cu evidenta stricta a produselor folosite.

Invata sa iti faci singura un machiaj decent, dar elegant

Cursul se adreseza tutror doamnelor ce doresc sa e initieze in reusita machiajului personal, fie doamne de afaceri sau din showbiz. Consider ca fiecare dintre noi trebuie sa ne cunostem cat mai bine trasturile si sa stim sa le punem in valoare mentinand cheia unui machiaj decent, dar "classy".

#interviu Dana Argesan, #sfaturi machiaj Dana Argesan, #machiaj Dana Argesan , #Viata personala