Romanul care creeaza ceasuri elvetiene loveste din nou: PEREN Fiul Dragonului

Sambata, 16 Aprilie 2016, ora 00:00
7466 citiri
Romanul care creeaza ceasuri elvetiene loveste din nou: PEREN Fiul Dragonului
Foto: Kickstarter

Andrei Bica-Popi, tanarul roman aflat in spatele marcii de ceasuri elvetiene PEREN, pregateste lansarea unui nou model inspirat de miturile care populeaza imaginatia publicului occidental atunci cand vine vorba de Transilvania.

Pentru promovarea Son of the Dragon (Fiul dragonului/dracului, referire la porecla lui Vlad Tepes, Draculea/Dracula, fiul lui Vlad Dracul - n.red.) orologierul roman a folosit in continuare platforma de crowdfunding Kickstarter ca mijloc de a-si finanta incursiunea in exclusivista lumea a orologeriei fine.

Proiectul sau are deja peste 100 de sustinatori, care au dat precomenzi de peste 38.000 de dolari canadieni (cca. 26.000 euro), valuta in care este solicitata finantarea. Toti sustinatorii vor primi ceasul la preturi preferentiale, cuprinse intre 200 si 250 de euro, in functie de model, deci cu o reducere de circa 100 de euro fata de preturile de lista.

Adrei a reusit sa infiinteze propriul brand de ceasuri, PEREN, dupa cateva stagii de pregatire in orasul elvetian care da ora exacta in materie de orologerie: Biel/Bienne.

Acum, Peren adauga inca un model in catalogul sau, Son of the Dragon, un tribut adus legendarului domnitor roman Vlad Tepes, de care se leaga miturile din spatele personajului SF Dracula, al carui loc de nastere, Sighisoara, se afla chiar in inima tinutului transilvan.

Ideea colectiilor PEREN, aceea de a alege un orologier elvetian (Red Dott) care sa creeze designul ceasului, in vreme ce asamblarea este facuta chiar la firma din Brasov a lui Andrei Bica-Popi, este pastrata cu sfintenie si in cazul ceasului Son of the Dragon.

Si mai incantator este faptul ca simbolurile Sighisoarei se regasesc in designul elegant al ceasului Son of the Dragon.

Blazonul casei in care s-a nascut Vlad Tepes este gravat pe capacul din spate al ceasului, iar motive din arhitectura castelelor transilvane sunt redate pe cadranul acestuia

La fel, un artificiu stilistic montat intr-o deschizatura ca o lucarna de pe cadranul noului ceas PEREN simbolizeaza fenomenul astronomic cunoscut ca Luna Insangerata.

Son of the Dragon vine in mai multe versiuni, unele dintre acestea beneficiind si de o accesorizare cu bratari handmade.

Insa, cel mai bine este sa te convingi de frumusetea ceasului PEREN Son of the Dragon intrand pe Kickstarter si, de ce nu, sustinand intentia lui Andrei Bica-Popi de a construi un brand de ceasuri autohton cu tehnica si finetea caracteristica orologierilor elvetieni.

#ceas marca Peren, #Peren Son of the Dragon, #ceas romanesc, #orologier roman, #Andrei Bica Popi , #Tinute