De ce era atat de special ceasul lui Rafael Nadal, furat din camera de hotel

Miercuri, 20 Iunie 2012, ora 08:57
5522 citiri
De ce era atat de special ceasul lui Rafael Nadal, furat din camera de hotel

Ceasul lui Rafael Nadal, furat dintr-un hotel de cinci stele din Paris si recuperat ulterior, este cel mai usor ceas mecanic din lume, fiind produs de Richard Mille.

In acelasi timp, modelul RM027 este unul dintre cele mai scumpe ceasuri din lume, avand un pret de 376.000 de dolari. Dispozitivul rezista la socurile puternice inerente jocului de tenis.

Ceasul RM027 este purtat si promovat de Rafael Nadal inca din 2010. In 2010, ceasul a fost vandut in Statele Unite ale Americii la un pret de 500.000 de dolari, dar acum valoreaza numai 376.000 de dolari, potrivit Born Rich.

Toate cele 2.800 - 2.900 de ceasuri din seria RM027 produse in fiecare an, se vand foarte bine, cel mai ieftin dintre acestea avand un pret de 50.000 de dolari. Faptul ca Rafael Nadal a facut reclama si a purtat acest ceas in timpul campionatelor a constituit un lucru esential pentru colectionarii de ceasuri si a impulsionat atat de mult vanzarile, incat acum, Richard Mille lucreaza in secret la un nou ceas pentru Rafael Nadal. Noul ceas va fi mai usor decat RM027 si se estimeaza ca va avea un pret de 500.000 de dolari.

Nu este primul ceas pierdut de sportivul spaniol, care, in 2008, a observat ca un alt ceas Richard Mille, in valoare de 525.000 de euro, a fost sustras din vestiarul sau, in timpul meciului de la Rogers Cup din Toronto. Ceasul nu a fost recuperat pana acum.

Avand in vedere aceste situatii, Richard Mille pastreaza intotdeauna un ceas de rezerva pentru sportivul spaniol. Daca ceasul sau nu ar fi fost recuperat de la barmanul hotelului, Rafael Nadal ar fi primit unul nou pe gratis, clauza inclusa in contractul de sponsorizare semnat cu Richard Mille.

Ceasurile mecanice RM027 au piesele dispuse intr-o carcasa care se roteste, pentru a anula efectul gravitatiei. Avand un cadran transparent, se poate vedea cum functioneaza intregul mecanism al acestui ceas.

Modelul RM027 are in componenta sa titaniu, litiu, aluminiu, cupru, magneziu si alte metale "exotice", ceea ce explica faptul ca acest ceas are o greutate de numai 20 de grame.

#ceas furat Nadal, #ceas Rafael Nadal, #ceas lux Rafael Nadal, #cel mai usor ceas, #ceasuri Richard Mille , #Tinute elegante