Cronometrul, o istorie intreaga la mana ta. Pe care-l alegi?

Sambata, 22 August 2015, ora 00:00
3086 citiri
Cronometrul, o istorie intreaga la mana ta. Pe care-l alegi?
Foto: Wikimedia

Un ceas cronometru este o adevarata mandrie la incheietura ta, iar daca nu ai inca un astfel de model in colectia de ceasuri n-ar trebui sa mai stai pe ganduri: valoarea sa este incontestabila.

Orologierul englez Jeremy Thacker poate fi considerat parintele cronometrului, dupa ce a inventat un ceas cu un mecanism stabilizat in vid.

Numele a fost folosit cateva decenii mai tarziu pentru a descrie cronometrul marin: ceasurile suspendate in cutii giroscopice care-i ajutau pe marinari sa determine longitudinea si sa traverseze oceanele lumii.

Precizia de care dau dovada aceste accesorii s-a transformat intr-un element care a cucerit si lumea ceasurilor de lux.

In lumea orologierilor elvetieni, pentru a primi aceasta ditinctie a exactitatii, ceasurile trebuie sa treaca testele de Institutul Oficial Elvetian de Testare a Cronometrelor (COSC). Portalul Bloomberg iti prezinta piesele de exceptie pe care ai putea sa le adaugi colectiei tale.

Tissot Le Locle

Doar o treime din ceasurile produse in Elvetia indeplinesc criteriile care sa le treaca de selectia dura a COSC. Tissot Le Locle este unul dintre acestea.

Foto: Tissot

Tissot este un producator de ceasuri care evolueaza mai mult in gama preturilor medii, chiar daca unele creatii ale sale se dovedesc extrem de precise. Pentru LeLocle va trebui totusi sa bagi mana mai adanc in buzunar.

Are un mecanism mult imbunatatit fata de celelalte ceasuri Tissot, a castigat un concurs national in Elvetia dedicat acuratetei cronometrelor si nici din punct de vedere al designului nu dezamageste.

Prima serie LeLocle a aparut in 2012, iar pretul este de 1.295 de dolari.

Ball Trainmaster Standard Time

Ball s-a specializat initial in crearea ceasornicelor de buzunar, atat de indragite de mecanicii de locomotive in epoca de aur a transporturilor feroviare din America.

Foto:Ball Watch

In amintirea acelor vremuri de pionerat, Ball a lansat Trainmaster Standard Time, un cronometru care pastreaza designul cadranului si functiile ceasului de buzunar de acum 150 de ani, dar vine sub forma unui ceas de mana elegant.

Rafinamentul este accentuat de micile puncte luminoase cu care sunt ornate marcajele orare de pe cadran. Acestea sunt de fapt mici recipiente umplute cu gaz fosforescent. Pretul unui ceas Trainmaster Standard Time este de 7.699 dolari.

Bremont MBIII

Bremont MBIII nu are nimic din farmecul unui ceas de lux impodobit cu decoratiuni. Cronometrul este solid ca un tanc si sobru in infatisare.

Foto: Bremont

In schimb, poti miza oricand pe precizia cronometrului realizat de firma britanica. Nu a trecut prin mainile inspectorilor COSC, dar este fabricat intocmai dupa cerintele acestora.

MBIII este inspirat de scaunele ejectabile ale avioanelor de vanatoare, iar creatorii sai sustin ca este aproape indestructibil. Pret: 6.395 dolari.

Omega Globemaster

Este un exemplu al perfectiunii in stil Omega. Ceasul arata impecabil putand fi purtat cu orice tinuta aleasa de tine, iar rezistenta sa duce miza jocului mult mai departe.

Foto: Omega Watches

Omega Globemaster nu doar ca a trecut cu bio de testele la temperaturi extreme si socuri puternice, dar a fost conceput sa faca fata si pericolelor reprezentate de campurile magnetice.

Iar cum mai toata aparatura din ziua de astazi emana radiatii magnetice, ceasul pare sa fi fost conceput exact pentru acest secol. Pretul sau: 7.700 de dolari.

M.J.

#ceasuri lux, #ceas cronometru, #colectie ceasuri , #Tinute elegante