Z9, puntea intre rafinament si lejeritatea stilului sport (Video)

Sambata, 27 Februarie 2016, ora 00:00
3419 citiri
Z9, puntea intre rafinament si lejeritatea stilului sport (Video)
Foto: Harry Winston

Z9 este ultimul model aparut in colectia Project Z a casei de moda Harry Winston. Ceasul dezvaluie un design menit sa umple golul dintre eleganta rafinata si stilul sport, facandu-se remarcat ca un element inedit in lumea orologeriei fine.

La fel ca celelalte exemplare din colectia Project Z, Z9 vine cu o carcasa din aliaj Zalium, un material definitoriu pentru stilul Harry Winston.

Dincolo de acestea, Z9 va fi primul ceas al colectiei care va functiona in baza unui mecanism de inalta frecventa, anunta revista Just Luxe.

Un nou cronograf de calibru HW 3304 echipat cu un arc siliconic va bate la o frecventa de 5 Hz in interiorul carcasei din Zalium.

Colectia Project Z a fost numita astfel ca o referinta subtila la aliajul Zalium, realizat din amestecul aluminiului cu zirconiul, un material dezvoltat chiar de bijutierii casei Harry Winston.

Foto: Just Luxe

Zalium are avantajul de a avea o greutate foarte redusa si se dovedeste un material non-alergenic, ceea ce creste si baza de potentiali clienti pentru ceasurile Project Z.

De altfel, Z9 este un ceas pe care abia il simti la incheietura, in ciuda dimensiunii de 44 mm a carcasei sale.

Zalium este si un material rezistent la coroziune si extrem de solid, adapostind perfect delicatul mecanism cronograf din interior.

Toate cele 325 de componente care alcatuiesc mecanismul ceasului Z9 pot fi admirate prin capacele de safir care completeaza carcasa ceasului.

Foto: Just Luxe

Miscarile pieselor care asigura perfectul echilibru al mecanismului de inalta frecventa lasa sa se intrevada tiparul obisnuit al cronografelor Harry Winston, dar si motivele distincte ale certificatului de inalta finete Cote de Geneve.

Doua subcadrane plasate la ora 3 si ora 9 dau echilibru designului general al ceasului, functiile acestora incluzand un cronograf cu 30 de minute si un contor care masoara trecerea a 12 ore.

Nuantaalbastra a marcajelor, acelor ceasului si altor cateva elemente decorative este data de vopseaua fosforescenta Super Luminova, ceasul fiind perfect vizibil si pe timp de noapte.

Daca Z9 a reusit deja sa-ti retina privirea, ai face bine sa te grabesti cu achizitia. Doar 300 de exemplare vor fi puse in vanzare, Project Z9 fiind un ceas in editie limitata.

Bratara din cauciuc negru Clou de Paris ar putea sa para nelalocul ei pe acest ceas extravagant, dar sa nu uitam ca Z9 tinde sa redefineasca stilul ceasurilor sport de lux, evoluand intre rafinament si lejeritate.

#ceas sport de lux, #ceas Z9 Harry Winston, #mecanism frecventa inalta, #ceas editie limitata , #Tinute club