Tinuta business potrivita, un detaliu importanta pentru cariera

Sambata, 12 Noiembrie 2011, ora 00:00
5092 citiri
Tinuta business potrivita, un detaliu importanta pentru cariera

Un cod vestimentar presupune mai multe reguli legate de articole de imbracaminte pe care angajatii pe poarta la serviciu. De multe ori, firmele incurajeaza salariatii sa se simta confortabil la job, dar le solicita acestora sa pastreze o anumita imagine profesionala in fata clientilor.

In general, codul vestimentar standard este business casual, scriu cei de la humanresources.com, care iti recomanda cateva sfaturi, in asa fel incat sa alegi cea mai buna tinuta business pentru tine.

Chiar daca codul vestimentar este cel casual, articolele vestimentare prea decoltate, care iti pun in evidenta pieptul, spatele, picioarele sau lenjeria intima nu vor fi niciodata potrivite pentru a le imbraca la birou sau in orice loc in care se desfasoara afaceri.

Hainele prea decoltate, care iti pun in evidenta pieptul, spatele, picioarele sau lenjeria intima nu vor fi niciodata potrivite pentru a le imbraca la birou, sau in orice loc in care se desfasoara afaceri, nici macar atunci cand codul vestimentar este casual.

Pantalon si costum cu pantalon

Pantalonul facut din bumbac sau materiale sintetice, din lana, flanel, sunt acceptabili. Blugii, pantalonii din materiale usoare sau cel de trening, bermudele sau cel pantalonii scurti nu sunt acceptati la birou.

Fuste, rochii si costum cu fusta

Rochiile si fustele casual ori cele care sunt usor despicate sau mai lungi de genunchi sunt acceptabile. Rochiile si fustele lungi ar trebui sa aiba o lungime atat cat sa iti permita sa te simti confortabil in public. Fustele scurte, prea stramte sau fustele care sunt si scurte si stramte nu sunt tocmai potrivite pentru la locul de munca. La fel de nepotrivite sunt si fustele mini si rochiile de plaja.

Tricouri, topuri, bluze si jachete

Tricourile casual, puloverele, tricourile de tip golf, bluzele pe gat sunt articole potrivite pentru la locul de munca. Cele mai multe jachete de costum sau sport sau de asemenea acceptabile pentru birou.

Incaltamintea

Incaltamintea sport clasica, adidasii, cizmele, incaltamintea cu talpa, incaltamintea cu toc sunt potrivite pentru birou. Pe de alta aprte, incaltaminte sport in culori vii, papucii, sau alti pantofi de genul acesta nu sunt indicati pentru job.

Bijuterii, machiaj, parfum sau apa de toaleta

Doamnelor le este recomandat sa nu foloseasca prea mult machiaj si sa aleaga culori neutre, fata farduri puternice, ruj in culori tari. De asemenea, sa nu foloseasca foarte mult parfum. La randul lor, domnii sunt sfatuiti sa nu exagereze cu aftershaveul.

#tinuta business office, #tinuta birou femei, #tinuta birou barbati, #tinuta business , #Tinuta business