Sarkozy felicita echipa filmului "Artistul" pentru cele cinci premii Oscar

Luni, 27 Februarie 2012, ora 12:06
1672 citiri
Sarkozy felicita echipa filmului "Artistul" pentru cele cinci premii Oscar

Presedintele francez Nicolas Sarkozy a adresat "cele mai calde felicitari echipei filmului "Artistul", dupa recolta de premii Oscar, considerand ca acest lucru dovedeste exceptionala vitalitate" a cinematografiei franceze.

"Presedintele Republicii tine sa adreseze cele mai calde felicitari echipei filmului "Artistul", pentru parcursul remarcabil al acestei opere care, dupa ce a fost recompensata de juriul Festivalului de la Cannes si a castigat marele public, a fost premiata de cinci ori, inclusiv pentru cel mai bun film, in Statele Unite, la a 84-a ceremonie a Oscarurilor", se precizeaza intr-un comunicat difuzat luni dimineata de Palatul Elysee, citat de AFP.

"Acest film mut", subliniaza Nicolas Sarkozy, "a fost pe placul prestigioasei Academy of Motion Picture Arts and Sciences, pentru inventivitatea si gratia care se reflecta in toate aspectele peliculei: costumele datorate lui Mark Bridges, muzica lui Ludovic Bource, sensibilitatea actorilor, indeosebi a lui Jean Dujardin, care-l interpreteaza uimitor pe George Valentin, si, in sfarsit, regia magistrala a lui Michel Hazanavicius".

"In afara de talentul sclipitor al realizatorilor si interpretilor", presedintele francez este de parere ca "succesul filmului Artistul dovedeste exceptionala vitalitate a cinematografiei noastre si reusita politicii duse de autoritatile publice pentru consolidarea excelentei acestei mari industrii franceze".

Cu aceasta ocazie, Sarkozy a tinut sa-si "reafirme sprijinul pentru toti artistii, tehnicieni sau actori, care fac din cinematografia franceza una din primele din lume".

De la anuntarea Oscarului pentru cel mai bun regizor, pe contul Twitter al presedintelui au fost exprimate "felicitari la adresa lui Michel Hazanavicius, castigatorul Oscarului la categoria cel mai bun regizor pentru Artistul, care este mandria cinematografiei franceze".

Cu cateva minute mai tarziu, i se adresau "cele mai calduroase felicitari lui Jean Dujardin, actor generos si talentat, care este mandria si bucuria cinematografiei noastre".

#The Artist premii Oscar, #Sarkozy premii Oscar The Artist, #filmul The Artist premii Oscar , #Timpul liber