Lectie de machiaj cu Alex Abagiu, make-up artist L'Oreal

Sambata, 25 August 2012, ora 00:00
15846 citiri
Lectie de machiaj cu Alex Abagiu, make-up artist L'Oreal

Alexandru Abagiu, make-up artist L'Oreal, te sfatuieste cum sa alegi nuanta pentru baza de machiaj, care sunt cele mai bune produse pentru camuflarea cearcanelor si ce fond de ten trebuie sa folosesti in functie de tipul tau de piele.

Make-up artist-ul L'Oreal crede ca machiajul corect realizat nu trebuie sa fie vizibil, iar daca cineva iti admira machiajul, nu este neaparat un lucru bun.

"Machiajul poate fi si ar trebui sa fie multe lucruri, insa niciodata vizibil. Daca cineva va admira machiajul realizat, nu este neaparat un compliment. Daca cineva va admira frumusetea personala, atunci sunteti pe calea cea buna", spune Abagiu.

Pentru acoperirea cearcanelor specialistul iti recomanda sa folosesti doua produse anticearcan de culori diferite, unul pentru luminozitate si altul pentru camuflarea zonelor cu probleme.

"Eu folosesc doua tipuri de corector: cel mai deschis la culoare se va folosi la indepartarea umbrelor si la evidentierea zonelor ce au nevoie de mai multa luminozitate (axul nasului, barbia, coltul extern al ochiului, fruntea, pometii), iar cel mai inchis se va folosi pentru camuflarea zonelor mai umflate, pentru ascunderea marginilor unui rid profund sau in cazul petelor rosii", completeaza specialistul.

El iti recomanda pentru acoperirea cearcanelor sa folosesti Accord Parfait Touche Magique si Lumi Magique de la L'Oreal Paris. Ambele au aplicator pensula si nu incarca excesiv tenul.

Potrivit make-up artistului, secretul unui machiaj reusit tine de felul in care aplici baza de machiaj.

"Eu cred ca reusita unui machiaj tine in primul rand de felul cum aplicam baza de machiaj. Nu exista cu adevarat secrete sau trucuri speciale pe care profesionistii sa le pastreze doar pentru ei.

Totul se bazeaza pe niste simple reguli de baza care pot fi invatate si pot fi puse in practica. Greseala generala pe care o fac unele femei atunci cand vine vorba despre baza de machiaj este alegerea neinspirata a culorii acesteia", spune Alex Abagiu.

Baza, secretul unui machiaj reusit

Pentru a face alegerea cea mai buna in privinta nuantei bazei de machiaj, Alex Abagiu iti impartaseste un secret: testeaza culoarea pe obraji.

"Bazele se vor testa pe zona laterala a obrazului, pe mandibula, nu inainte de a fi folosit o crema hidratanta. Dupa aplicare este obligatorie o pudra libera deoarece nuanta se va inchide cu jumatate de ton. Se va folosi un aplicator specific pentru fiecare textura", a explicat make-up artistul L'Oreal.

"Din experienta va recomand sa nu aplicati culoarea sub forma de pata. Intotdeauna trebuie aplicat mai mult produs pe centru iar spre margini sa se subtieze stratul pana la transparenta. Numai asa puteti judeca corect capacitatea fodului de ten de disimulare pe suprafata tenului", a adaugat Abagiu.

Cum alegem fondul de ten?

In ceea ce priveste alegerea fondului de ten, specialistul recomanda alegerea fondului de ten lichid pentru pielea obosita sau daca te machiezi de mai multe ori in aceeasi zi.

"Fondul de ten lichid se poate folosi pentru poate tipurile de piele si este singura textura recomandata pentru pielea obosita sau demachiata, respectiv machiata, pentru a doua oara in aceeasi zi. Acesta se incalzeste intotdeauna pe mana deoarece usurinta aplicarii este data de microemulsii de siliconi volatili ce trebuie omogenizate cu celelalte componente", a precizat make-up artistul.

Pentru tenul cu probleme Abagiu recomanda fondul de ten compact.

"Fondul de ten compact este folosit pentru o acoperire puternica si transparenta redusa, de recomandat in special in cazurile in care se cauta camuflarea unor imperfectiuni", a adaugat Alex Abagiu.

#Alex Abagiu interviu, #sfaturi make up Abagiu, #sfaturi machiaj Alex Abagiu, #Alex Abagiu make up artist LOreal , #Timpul liber